Niğde'deki saldırıda 3. zanlı da yakanlandı

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırının 3. faili de yakalandı.

Niğde'deki saldırıda 3. zanlı da yakanlandı
Niğde'deki saldırıda 3. zanlı da yakanlandı
GİRİŞ 21.03.2014 09:13 GÜNCELLEME 21.03.2014 11:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıyı gerçekleştirenlere ilişkin, "Dün ikisi yakalanmıştı yaralı olarak, bugün sabah da saat 08.00 sıralarında birisi sağ olarak ele geçirildi. Yaralanma yok" dedi.

Terörist saldırının dün yol kontrolü sırasında yapıldığını anımsatan Ala, "Dün ikisi yakalanmıştı yaralı olarak, bugün sabah da saat 08.00 sıralarında birisi sağ olarak ele geçirildi. Yaralanma yok. Bunlar Hatay'dan kiraladıkları bir taksiyle İstanbul istikametine doğru giderken yakalandılar. 2'si Arnavut uyruklu, birisi Kosova doğumlu. Daha detaylar değerlendiriliyor. Detaylar netleştikçe de yine bilgi veririz" diye konuştu.

Bakan Ala, "İçeriden bağlantıları var mı Bu yönde çalışmalar yapılıyor mu" yönündeki soruyu da "Burada bir saldırı oldu. Tabii tahminlerimiz var. Bazı ön değerlendirme yapabilecek kadar bilgimiz var ama sonuç üretecek kadar henüz elimizde bilgi yok. O detayları soruşturma bittikten sonra paylaşabiliriz" şeklinde yanıtladı.

Öte yandan saldırganların, IŞİD veya El Kaide terör örgütü üyesi olabilecekleri bildirildi. Saldırganların, hedefinin tam olarak neresi olduğunun öğrenilemediği kaydedildi.

KÖYLÜLERE 50 DOLAR VERİNCE...

Dünkü saldırının ardından kaçan terörist, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyünde yakalandı. Saldırganın köydeki seyyar ekmekçiden alışveriş yaptıktan sonra 50 dolar vermesinden şüphelenen köylüler tarafından yakalanarak, jandarmaya teslim edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyü camisi önünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaf, kendisinden alışveriş yaparak 50 dolar veren ve para üstünü almayan kişiden şüphelendi.

KÖYLÜLER ETKİSİZ HALE GETİRDİ

jandarmaya haber verdikten sonra bu sırada cami önünde bulunan köylülerle zanlıyı etkisiz hale getiren esnaf, köye gelen güvenlik güçlerine teröristi teslim etti.

Saldırganın sorgulanmak üzere Niğde'ye götürüldüğü öğrenildi.

2 TERÖRİST DÜN YARALI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki teröristlerin, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir kamyon sürücüsü de hayatını kaybetmişti. Çıkan çatışmada 2 terörist yaralı ele geçirilirken, bir terörist kaçmıştı.

YORUMLAR 13
  • Seso 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK EVLADI - ÖTEKISI NE EVLADI ?. Diyarbakirda kepenk kapatan O.. Cocugu evladimi ? Burada milliyetcilik yapacagina konuya konsantre ol. Isiniz gücünüz Kürt Türk ayrimi yapmak, Sanki baska isimiz kalmadi. Köylü zanliyi etkisiz hale getirip geregini yapmis, Hemen Öküz altinda buzagi aramayin.
    Cevapla
  • Hayri Atalay 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar. Köylü kardeşler görevini layıkıyla yapmıştır. Namerde kapı aralamamışlardır. Birkez daha milletin efendisi olduklarını kanıtlamışlardır. Herkezin görebileceği örnek olmuşlardır. saygılarımı sunarım.
    Cevapla
  • metin metin 10 yıl önce Şikayet Et
    ISTE BU. vatandas görevini fazlasi ile yapmsitir gerisi yetrkililere kalmistir neden nicin i bulacaktir biraz sabir.
    Cevapla
  • Matmaca 10 yıl önce Şikayet Et
    Yamuk yapılar.... MİT tırlarına baskın yapan paralellin güçleri Hataydan yola çıkan 3 kaleşli,7 el bombalı bu teröristleri görmemiş.Gariban trafik jandarma ekibide olmasa herhalde Ankara yı bulurlardı.Bunlar ülkeden gidenlere kafayı takmış.Esas ülkeye girenlere bakmalı.2 şehit ve bir sivil öldü.Bu taksiye Hatay dan beri yol verenler,izlemeyenler sorumludur.Köylülere de tebrikler.Anında yakalamışlar kerkenezi.
    Cevapla
  • Abidin Doğru 10 yıl önce Şikayet Et
    tıpkı ak partinin reklamındaki gibi.. helal olsun. köylülere tıpkı akp nin reklamı gibi. dünya görsün birliğimizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...