Türkiye‘den çekilen PKK‘lıların son durağı

Çözüm Süreci'yle Türkiye dışına çıkan PKK'lılar, Suriye'de PYD'ye desteğe gidiyor.

Türkiye‘den çekilen PKK‘lıların son durağı
Türkiye‘den çekilen PKK‘lıların son durağı
GİRİŞ 25.03.2014 06:48 GÜNCELLEME 25.03.2014 11:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Murat Karayılan, PYD son günlerde IŞİD'a ağır kayıplar verince deneyimli militanlarını Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rakka ve Kobani kentlerine göndermeye başladı.

PKK, Çözüm Süreci'yle birlikte sınırdışına çekilip Kandil'e giden militanlarına yeni görev verdi. Son günlerde Suriye'nin Rakka ve Kobani kentlerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) İle PKK'nın Suriye kolu olan PYD arasında çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

AMAÇ SALDIRILARI ENGELLEMEK

PYD'nin ağır kayıplar vermesi üzerine PKK'nın silahlı kanadı HPG lideri Murat Karayılan, Suriye'nin Rakka ve Kobani bölgelerinde Kürtlerin yoğun olduğu bölgedeki IŞİD saldırılarını engellemek ve bölgede hakimiyeti sağlamak için Türkiye'den sınırdışına çekilen deneyimli militanlarını Suriye'ye gönderiyor. Kandil'de bekleyen PKK militanları Irak üzerinden Suriye'ye geçerek bu kentlere hareket etmeye başladı.

BİR KISMI AFRİN'E GEÇECEK

Rakka ve Kobani'de IŞİD'a karşı savaşacak olan PKK'ların bir kısmı Afrin bölgesine geçeceği öğrenildi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 6
  • oğuz g 10 yıl önce Şikayet Et
    sorgulama. Allah bunları birbirine düşürsün diyececğinize Türkçülüğe laf atıyorsunuz, biride ölmesini isteyene laf atmış adı da yorumcu, teröristlerin ölmesini istemek suç oldu güzelim memlekette. ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten Işıdla savaşmaya gidiyorlarsa gitsinler tabiki. Zira Işıd şuanda pkkdan çok daha tehlikeli. Hem iki tarafta batıla hizmet ettiği için birbirlerini yesinler İnşallah. Allah masum halkı korusun. "Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 10 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakkından imansız gelir.. dinsizin hakkından imansız gelir. Rabbime sonsuz şükürler olsun. iki zalim birbirini bitirecek inşallah. Türkiyem de bütün mazlumların hamisi olacak. Allah her şeyi en iyi bilendir.
    Cevapla
  • YORUMCU 10 yıl önce Şikayet Et
    nokta atışı . yorumcunun biri hala akan kana doymamış olsa gerek! kafasındaki ütopik kahramnlık fantazilerini dile getirmiş! sen kuırtlar vadisi veşefkat tepeleri izlemeye devam et! aradığını fantazileri ancak oralarda olur!..
    Cevapla
  • hakan sahin 10 yıl önce Şikayet Et
    ışıd. karalama kampanyası yapan türkçüler nerdesiniz hadi bu haberede yalan desenize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor