Bir ayda tam 84 kez taciz

Suriye'de bulunan karadan havaya füze sistemleri tarafından görevdeki F-16'lara yılbaşından bu yana radar kilidi uygulanarak 94 kez taciz gerçekleştirildi. Türk jetleri en fazla Mart ayında tacize uğradı. Bu ay içinde jetlere 84 taciz rapor edildi.

Bir ayda tam 84 kez taciz
Bir ayda tam 84 kez taciz
GİRİŞ 08.04.2014 04:57 GÜNCELLEME 22.04.2014 00:12

Türk jetleri görevleri sırasında Suriye'deki SA-2, SA-5 ve SA-17 füze sistemlerince radar kilidi muhafaza edilerek taciz ediliyor. F-16'lar, yılbaşından bu yana Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep üzerindeyken 94 kez radar kilidi uygulandı.

FÜZELER KİLİTLENİYOR

Ocak ayının ilk günlerinde Hatay üzerinde uçan iki F-16'ya Suriye'deki füze sistemince toplam 5 dakika 10 saniye süreyle 8 kez radar kilidi uygulandı. Bu ay içinde uçaklar bir kez daha taciz edildi. Devriye görevindeki F-16'ya Suriye'deki radarlar 30 saniye süreyle radarlarını kilitledi. Şubat ayında da Türk jetlerinin devriye görevleri devam etti. En fazla taciz ise Mart ayında gerçekleştirildi.

MART'TA YOĞUNLAŞTI

Mart ayı içinde jetler 84 defa taciz edildi. Toplamda 3 saniyeden 14 dakikaya kadar farklı sürelerle Türk jetlerine radar kilidi uygulayan Suriye füzelerince en fazla taciz 31 Mart'ta gerçekleştirildi. İncirlik ve Diyarbakır'dan kalkan beş F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemi tarafından, toplam 14 dakika 35 saniye süreyle radar kilidi muhafaza edilerek toplam 16 kez tacizde bulunuldu. 24 Mart'ta ise Suriye'ye ait toplam dört uçak/helikopterin Hatay/Yayladağı ve Cilvegözü güneyinde sınıra doğru yaklaşmaları üzerine devriye görevindeki uçaklar bölgeye yönlendirilmiş, Suriye'ye ait hava araçları sınıra 1,6-2,7 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaşmıştı.

GÜNDE 14 KEZ TACİZ

Bu görev sırasında beş F-16 uçağı, Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 karadan havaya füze sistemleri tarafından, toplam 10 dakika 53 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edilmişti. Türk jetleri, 26 Mart'taki devriye uçuşları sırasında ise 14 kez Suriye füzelerinin radar kilitlemek suretiyle taciziyle karşılaşmıştı.

HAVAN PANİĞİ

Yayladağı ilçesine bağlı Kösrelik Mahallesi'ne Suriye'den atılan 4 havan mermisi düştü. Mermilerden 3'ü boş araziye biri ise bir evin bahçesine düştü. Bahçe içindeki evin yaklaşık 10 metre uzağına isabet eden mermi, bazı evlerin camlarının kırılmasına ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Boş araziye düşen mermilerden birinin patlamamış olduğunu belirlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?