Nursaçan Hoca'dan Soma şehitleri için dua / VİDEO

Hz. Muhammed'in Allah huzuruna çıkarıldığı ve Müslümanlara çok önemli hediyelerin verildiği Miraç olayının kutlandığı gecede, Soma şehitlerimizin için de dua edildi.

GİRİŞ 25.05.2014 20:04 GÜNCELLEME 26.05.2014 00:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hz. Muhammed'in Allah huzuruna çıkarıldığı ve Müslümanlara çok önemli hediyelerin verildiği Miraç olayının kutlandığı gecenin açılış konuşmasını ve duahanlığını Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptı.

Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın ara duasını yaptığı, en güzel ilahilerin okunduğu gecede, manevi atmosfer dualar ve ilahiler ile devam etti.

Fatih Camii'nde düzenlenen ve Kanal 7 ekranlarında izleyicilerle buluşan programın son bölümünde, Necmettin Nursaçan'ın Soma şehitlerimiz için dua yaptığı gecede, gözyaşları sel oldu aktı.

Nursaçan Hoca, bütün cemaati ayağa kaldırarak, sağındakiyle kucaklaşmaya ve helalleşmeye davet etti.

YORUMLAR 4
  • sorgun 9 yıl önce Şikayet Et
    erol. "Beş Nokta"yı dinle... BİRİNCİ NOKTA: O zaman, o zemindeki küffarın gâyet şedid derecede inadları, tarihen mâlûm ve meşhur olduğu halde; Kur'an-ı Hakîm'in وَانْشَقَّالْقَمَرُ demesiyle şu vak'ayı umum âleme ihbar ettiği halde; Kur'anı inkâr eden o küffardan hiçbir kimse, şu âyetin tekzibine, yâni ihbar ettiği şu vakıanın inkârına ağız açma (Orjinal Sayfa: 623) mışlar. Eğer o zamanda o hâdise, o küffarca kat'î ve vâki bir hâdise olmasa idi; şu sözü serrişte ederek, gâyet dehşetli bir tekzibe ve Peygamberin ibtal-i dâvasına hücum göstereceklerdi. Halbuki şu vak'aya dair siyer ve tarih, o vak'a ile münasebetdar küffarın adem-i vukuuna dair hiçbir şeyini nakletmemişlerdir. Yalnız وَيَقُولُواسِحْرٌمُسْتَمِرٌّ âyetinin Beyân ettiği gibi, tarihçe menkul olan şudur ki: O hâdiseyi gören küffar, "sihirdir" demişler ve "Bize sihir gösterdi. Eğer sâir taraflardaki kervan ve kafileler görmüşlerse hakikattır. Yoksa bize sihir etmiş." demişler. Sonra sabahleyin Yemen ve başka ta...
    Cevapla
  • sorgun 9 yıl önce Şikayet Et
    sözler 31 den. Otuzbirinci Söz sözler 31. söz-A- Otuzbirinci Söz Mi'rac-ı Nebeviyyeye dairdir (A.S.M.) İHTAR: Mi’rac mes’elesi, erkân-ı îmâniyenin usûlünden sonra terettüb eden bir neticedir. Ve Erkân-ı îmâniyenin nurlarından medet alan bir nurdur. Erkân-ı îmâniyeyi kabul etmeyen dinsiz mülhidlere karşı elbette bizzat isbat edilmez. Çünkü: Allahı bilmeyen, Peygamberi tanımayan ve melâikeyi kabûl etmeyen veya semâvatın vücudunu inkâr eden adamlara Mi’racdan bahsedilmez. Evvelâ o erkânı isbat etmek lâzım geliyor. Öyle ise biz, Mi’racda istib’ad ile vesveseye düşen bir mü’mini muhatap ittihaz ederek, ona karşı beyan edeceğiz. Ara-sıra makam-ı istimâda olan mülhidi nazara alıp serd-i kelâm edeceğiz. Bazı sözlerde hakikat-ı Mi’racın bir kısım lem’aları zikredilmişti. İhvanlarımın ısrarı ile ayrı ayrı o lem’aları hakikatın aslıyla birleştirmek ve Kemalât-ı Ahmediyenin (A.S.M.) cemâline birden bir âyine yapmak için, inâyeti ALLAH’dan istedik.
    Cevapla
  • sorgun 9 yıl önce Şikayet Et
    MİRACIN HÜKMÜ NEDİR* NASIL OLMUŞTUR GERÇEKMİ VS..... miracın hükmü nedir* nasıl olmuştur gerçekmi vs.... kardeşim bütün bu soruların cevabı bediüzzaman said nursi nin eseri risale i nurda var . aç oku . yada git bir nurcudan öğren. risalei nurdan sözler de 31. sözde cevap veriliyor.
    Cevapla
  • Hüseyin M. ODABAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    mevlitler ve ilahiler. Şu mevlüt okumalara sinir olmuşumdur.Kıravatlı adamlar gelirler ve imamla birlikte sırayla şarkı söylerler.Şarkı söyleyerek ibadet ettiklerini sevap işlediklerini sanırlar. peygamberimiz döneminde mevlüt ve ilahi yapılmıyordu.Diyanet neden bu uydurma işe dur demiyor onuda anlayamıyorum. geçenlerde camide şu okundu: ötme bülbül ötme derdime dert katma.... vs... evet peygamberimizde böyle yapardı dimi??? Mescitlerde ötme bülbül derdi dimi?? yazık.Ayrıca Kuran okunuyor güzel ve hoş ama birisi Allah rizası için arapça yerine meal-tefsir okumayacakmı? Meal okusada birşeyler anlasa cemaat ama nerde?? ilginç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık