Anneler eylem yaptıkları yeri değiştirdi

Diyarbakır’da, yaklaşık 25 gün Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan anneler, eylemlerine Dağkapı Meydanı’nda devam etme kararı aldı.

Anneler eylem yaptıkları yeri değiştirdi
Anneler eylem yaptıkları yeri değiştirdi
GİRİŞ 09.06.2014 16:38 GÜNCELLEME 09.06.2014 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki refüjde toplanan anneler, çadırlarının söküldüğünü gördü. Açlık grevine başlayan anneler, ortak karar alarak eylemlerine Dağkapı Meydanı’nda devam etme kararı aldı. Buraya gelerek çadır kuran anneler, çocuklarının bulununcaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Ardahan’dan gelen Burak Ölmez’in babası Durmuş Ölmez, yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmelerini istedi. Baba Ölmez, "Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Oğlum, Erzurum Atatürk Üniversitesi fen-edebiyat fakültesi öğrencisi iken gitti. Sıkıntımız büyük. İki günlük açlık grevi eylemine başladık. Çocuklarımızı almadan hiç bir yere gitmiyoruz" dedi.

"CHP, MHP, BDP VE AK PARTİ ARTIK ORTAK ÇÖZÜM BULSUN"

Ramazan Şentürk’ün annesi Zübeyde Şentürk ise, Lice’deki olaylar nedeniyle önceki gün eylemlerine bir gün ara verdiklerini, bugün açlık grevi ile eylemlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Anne Şentürk, "Bugün geldik çadırlarımız yıkılmış, kilimlerimiz yoktu. Bizde buraya taşınmak zorunda kaldık. Ortalıkta kalmıştık, destek veren yok, bir el uzatan olmuyor. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum artık halimizi anlasınlar, bir çözüm bulsunlar birbirlerine atışmaktan vazgeçsinler artık. Bizi görsünler bizi anlasınlar evlatlarımızı istiyoruz. Evlatlarımızı geri getirsinler bütün partilere söylüyorum, sadece bir partiye demiyorum, AK Parti, CHP, MHP ve BDP artık anlasınlar ve bir çözüm bulsunlar. Evlatlarımız için böyle sürünüyoruz. Sadece çocuklarımız versinler" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    mehepe chp bdp demişler. yahu bu 3 lü sisin bile dağa çıkmanızı istiyor be
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu kaçırılan ve diğer annelere sesleniyorum !. tamam çocuklarınızı istiyorsunuz; fakat bu arada terör estiren genç çocukların ana ve babaları ne yapıyor ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe