Kayserili STK'lar Erdoğan dedi

Kayseri'de 70'e yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Kayserili STK'lar Erdoğan dedi
Kayserili STK'lar Erdoğan dedi
GİRİŞ 15.07.2014 15:14 GÜNCELLEME 15.07.2014 15:14

Memur-Sen İl Temsilcisi ve platform sözcüsü Aydın Kalkan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 10 Ağustos'ta Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını seçmek üzere sandık başına gidileceğini söyledi.

Yeni Cumhurbaşkanın ilk kez halkın oylarıyla seçileceğini belirten Kalkan, şöyle devam etti:

"Milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12. Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir. Türkiye artık herhangi bir ülke değildir. Türkiye başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlara kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülkedir. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz."

Kayseri Milli İrade Platformu olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Kalkan, şunları kaydetti:

"Son on yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrar, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucudur. Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına 'one minute', otuz yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak