Fetullah Gülen, savcıları HSYK'ya şikayet etti

Fetullah Gülen'in avukatı Fikret Duran müvekkili hakkında yürütülen soruşturma yüzünden şikayette bulundu.

Fetullah Gülen, savcıları HSYK'ya şikayet etti
Fetullah Gülen, savcıları HSYK'ya şikayet etti
GİRİŞ 21.07.2014 14:28 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fetullah Gülen'in avukatı Fikret Duran, müvekkili hakkında yürütülen soruşturmanın kanuna aykırı olarak gizlendiği ve adli yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasıyla soruşturma savcısı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında suç duyuruları yapıldığını öğrendikten sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ''soruşturma var ise numarasını'' talep ettiklerini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz tarafından yazılı olarak ''herhangi bir soruşturma dosyası tespit edilememiştir'' cevabının verildiğini aktaran Duran, bu yazışmadan 15 gün sonra bazı medya organlarında dosya numarası da yazılarak müvekkili hakkında bir soruşturma dosyasının varlığından bahsedildiğini, bunun üzerine ilgili savcıdan dosya fotokopisini istediklerini ve temin ettiklerini anlattı.

Avukat Duran, şöyle devam etti:

''Dosyayı incelediğimizde hem başsavcılığa sunduğumuz ilk dilekçenin, hem de başsavcıvekilinin bize verdiği 'soruşturma dosyası tespit edilememiştir' yazısının dosya içerisinde konulduğunu öğrendik. Bu husus, müvekkil hakkında yürütülen soruşturmanın varlığı başsavcıvekili tarafından bilinmesine rağmen tarafımıza gerçeğe aykırı bilgi verildiğini ortaya koymaktadır. Müvekkkilimin TC kimlik numarası soruşturma dosyasının birçok yerinde bulunmaktadır. Hatta bu dosyadan emniyete ve başkaca kurumlara birçok talimat yazıları gönderilmiştir. Buna rağmen bu dakikaya kadar halen soruşturmanın UYAP kaydı yapılmamıştır. Dosyanın UYAP kaydının 8 aydır yapılmaması ve kanuna aykırı bir şekilde gizli soruşturma yürütülmesi hukuka aykırılık teşkil etmektedir''

Soruşturma dosyasının kanuna aykırı bir şekilde gizlendiğini, müvekkilinin savunma hakkının ve adil ayrgılama hakkının ihlal edildiğini öne süren avukat Duran, ''Bu nedenle soruşturma savcısı Fuzuli Aydoğdu ve Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz hakkında disiplin ve adli soruşturma başlatılması, dosyadan el çektirilmesi için HSYK'ya şikayette bulunuyoruz'' dedi.

Tanık olarak dinlenen 2 kişi hakkında da suç duyurusu

Söz konusu soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifadeleri alınan Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş'in beyanlarının müvekkiline yönelik ''hakaret'' ve ''iftira'' içerdiğini iddia eden Duran, bu kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Açıklamanın ardından avukat Duran, savcılarla ilgili şikayet dilekçesini adliyedeki HSYK Bürosuna, Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş hakkındaki suç duyurusunu ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kamil karabulut 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl da biliyorlar...... nasıl da biliyorlar uyapa kaydetmemeyi filan.....yıllardır kendi uyguladıkları taktik tabi ......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı