Beşir Derneği'nden Irak Türkmenlerine yardım

İŞİD'in Telafer’i ele geçirmesinin ardından kenti terk ederek Erbil ve çevresine yerleşen Türkmenlere yönelik yardım sürdürülüyor.

Beşir Derneği'nden Irak Türkmenlerine yardım
Beşir Derneği'nden Irak Türkmenlerine yardım
GİRİŞ 21.07.2014 14:32 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:32

Musul ve Telafer’de yaşanan savaş ve zulüm nedeniyle evlerini terk ederek kamplara sığınan Türkmen halkı için yardım kampanyası başlatan Beşir uluslararası insani yardım derneği, Irak da ki yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek, son olarak bölgeye 4 tırlık bir insani yardım konvoyu gönderdi.

Bölgeye giderek kampları ziyaret eden ve yardım çalışmalarını yakından takip eden Beşir derneği genel sekreteri Fatih Sarıyar izlenimlerini anlattı.

“ Musul ve Telafer’den kaçarak kamplara sığınan Türkmen halkı için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yardım faaliyetlerimizi yakından takip etmek ve incelemek üzere bölgeye geldim. Öyle görünüyor ki burada ki ihtiyaç tahminlerimizin de üzerinde, çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan kamplarda ki yetkililerin açıklamaları ise şu yönde;

“Türkiye’de bir çok sivil toplum kuruluşunun Türkmenlere yönelik yardım çalışmaları başlattığını ve yardımların peyderpey geldiğini biliyorduk. Fakat Telafer’den kaçarak Erbil’de ki kamplara sığınan mağdurlara yönelik Türkiye'den, Telafer’li mültecilere doğrudan ulaşan ilk ve tek kurumsal yardım oldu.” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama