İsrail'in Ankara Elçiliği önünde eylem

MAZLUMDER üyesi bir grup, İsrail'in Gazze saldırılarını, ramazan ayının son cumasında İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

İsrail'in Ankara Elçiliği önünde eylem
İsrail'in Ankara Elçiliği önünde eylem
GİRİŞ 25.07.2014 23:39 GÜNCELLEME 25.07.2014 23:39

Protokol Yolu'nda biraraya gelen grup, burada sloganlar atarak İsrail'in saldırılarını kınadı. Akşam ezanının okunmasının ardından yol kenarında oruçlarını açan protestocular daha sonra birlikte akşam namazını kıldı.

Gruptakiler adına basına açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ramazanın son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olarak kabul edildiğini söyledi.

Ünsal, Kudüs'ün Hz. Ömer döneminde fethedildiğini ve 88 yıllık Haçlı istilası dışında 1917'ye kadar Müslümanların yönetiminde olduğunu hatırlattı.

Müslümanların yönetimindeki Kudüs'ün dünyaya farklı dillerin, dinlerin huzur içinde nasıl yaşayabileceğini gösterdiğini belirten Ünsal, 1948'den bu yana Kudüs'ün adeta insanlık için bir cehennem haline geldiğini vurguladı.

Müslümanlara adeta cehennemin yaşatıldığını kaydeden Ünsal, "Kudüs bize Hz. Musa'nın, Hz. Süleyman'ın, Hz. Davut'un, Hz. İsa'nın, Hazreti Muhammed'in emanetidir. Kudüs bize Hz. Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Kudüs İzzeddin el-Kassam'ın, bugün direnmekte olan o aziz şehitlerimizin ve o soylu direnişçilerimizin bize emanetleridir ve tarihte olduğu gibi bu emanetin gereğini yerine getirmek hepimizin üzerinedir" diye konuştu.

Ünsal, son 10 gündür kara saldırısıyla İsrail'in insanları katlettiğine dikkati çekerek, Gazze'de 3. İntifada'nın başlatıldığına işaret etti.

Filistin'de çok zor günlerin yaşandığını dile getiren Ünsal, Mısır'ın İsrail ile el ele vererek Filistin'in hayat damarlarından olan tünelleri yerle bir ettiğine de dikkati çekti.

Mursi'nin neden devrildiğinin artık çok iyi anlaşıldığını kaydeden Ünsal, "Filistinli kardeşlerimizin çevresinde ne yazık ki bir ihanet çemberi var" ifadesini kullandı.

Mahrumlarla Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı (MEKDAV) Başkanı Süleyman Arslantaş da Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın bir çok problemi barındıran bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimse demesin ki bu ateş bana dokunmaz. Bu ateş hepimize dokunacaktır çünkü bizler Kur'an-ı Kerim'in deyimiyle emrolunduğumuz üzere dosdoğru olmadığımız sürece nice ateşler bize dokunacaktır ama kimileri vardır ki Gazze şehitleri, direnişçileri gibi bu ateş tıpkı Hz. İbrahim'de olduğu gibi gül bahçesine, kimisinde olduğu gibi zulmet bahçesine dönüşür" değerlendirmesinde bulundu.

Arslantaş, Müslümanların İsrail'le uğraşmak istiyorsa mutlaka kendisini gözden geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gruptakiler üzerlerine, Gazze'de şehit olan çocukların isimlerini yazdıkları dilek fenerlerini tekbirler getirerek gökyüzüne bıraktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı