Paralel yapı operasyonunda 12 tutuklama

Emniyette paralel yapı operasyonu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında içlerinde Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 12 polis tutuklandı

Paralel yapı operasyonunda 12 tutuklama
Paralel yapı operasyonunda 12 tutuklama
GİRİŞ 26.07.2014 14:24 GÜNCELLEME 26.07.2014 14:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilen aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 17 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi. İfadelerinin alınmasının ardından 17 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Bu kişilerin saat 05.30 civarında hakimlikte başlayan sorguları 7 saat sürdü. Daha sonra kararını açıklayan İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12 polisin tutuklanmasına, 5 polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklananlar Metris Cezaevi'ne gönderildi. 

Tutuklanan isimler şöyle: Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hati Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Hayati Başdağ.

TUTUKLANMA GEREKÇELERİ

Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın tutuklanma gerekçeleri arasında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" de var. 

Aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 8'i dün tutuklanmıştı.

YORUMLAR 13
  • mert uludağ 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten hüküm belli. ne dediler...sen daha çok içerde kuran okuyacaksın dedi...demek ki adamlar zaten hep içerde kalacaklar...ne gereği adamları uğraştırıyorsun at içeriye de ...milleti rahatlat...nerden kaldı masumet karinesi....yoksa bu sadece güçlü ve zengin olanlar için mi geçerli sizin dininizde
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin imam bir çarasine bakar !. çoluk çocuk aç kalacak diye düşünmeyin, onun için çalıştınız oda sizi boş bırakmaz ! ABD gıcır gıcır dolarlar gelir !
    Cevapla
  • aydın millet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu çomak size dokununca ey siyasi. Hani bu insanlar kahraman polislerdi. Ne kadar da değiştiniz EY SİYASİ mekanizma. BU insanlar sizin kovanıza da çomak sokmaya çalışınca HAK HUKUK demeden ikbaliniz uğruna ülkemizin adalet, yargı ve güvenlik birimlerini yerle bir ettiniz. Şimdi SAF arkadaşlarınız İŞÇİ partisi, ERGENEKONcular, BALYOZcular oldu. ÇIKARcılık gözünü seveyim senin, sen nelere kadirmişsin, iki yüzlüleri ne kadar da güzelce ortaya çıkardın.
    Cevapla
  • ENES MİRZA 9 yıl önce Şikayet Et
    EE KESER DÖNDÜ SAP DÖNDÜ İŞTE GELDİ HESAP DÖNDÜ. ŞİMdi paralel şakşakçısı bazı arkadaşlar çıkmışlar bunların suçu görevini yapmak.. bunlara isnad edilen suçlar tutuklanmayı gerektirmez... suçlu orduklarına ne çabuk karar verildi...yeniden 27 mayısı mı yaşıyoruz faln filan.. 1 - bu paralel hainlerin yaptığı operasyomn gerçekleşse idi hükümet yıkılacak chpmhp koalisyonu kurulacak ve başbakan ipe çekilecekti. Bİnlerce insan iflas edecek, bankalar kredilerini çağıracak faizler en az %70 diyecek dolar 5tl olacaktık . YANİ İŞTE O ZAMAN YAŞAYACAKTIK 27 MAYISI SAYIN paralel şakşakçıları.suçlu olduklarına ne cabuk karar verilmiş peki ergenekon davasında yüzlerce subayın suçlu olduğuna nasıl karar verdiler bu PARALEL polisler onlara isnad edilen suçları hakikaten hepsi yaptı idi mi , raralarında suçsuz yok mu idi.şimdi çıkmışlar başbakan 100milyon dolar çaldı diyorlar.EY PARALEL 1999-2002 dsp mhp zamanında 21 banka battı en za 500 milyar dolar maddi manevi kayıp. 100 milyona hırsız de 500 milyar dolar hırsızları ile DOSTLUK KUR. YAZIKLAR OLSN
    Cevapla
  • kemal tancalı 9 yıl önce Şikayet Et
    POLİS İLE MÜCADELE APO İLE MÜZAKERE. ali fuat yılmazer ne zaman televizyona çıktı ilker başbuğ başbakan aldırdı kcklıları alın dedi o zaman başbakan onu çizmiştir. ilker başbuğ yakın zamanda yapılan röportajda ne dedi ben tutuklanacaklar listesi vermiştim başbakana ya bu kadar olur nasıl bir yüzsüzlük genelkurmay başkanı olarak senin vazifen bu mu ve başbakan yalanlamadı hangi ülkede yaşıyoruz polsiler içeride hırsızlar dışarıda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?