Trafik kabusunda dönüş için çözüm aranıyor

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmaya başlamasıyla, trafik yoğunluğu bu sabaha kadar devam etti.

Trafik kabusunda dönüş için çözüm aranıyor
Trafik kabusunda dönüş için çözüm aranıyor
GİRİŞ 27.07.2014 12:37 GÜNCELLEME 27.07.2014 15:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sabah 07.30'a kadar süren yoğunluk bu saatten sonra normale dönmeye başlarken, yetkililer dönüşte aynı çilenin yaşanmaması için çözüm aramaya başladı.

Gebze Eskihisar- Yalova Topçular feribot hattında 24 saatte 23 bin araç taşınarak geçmiş yılların rekoru kırıldı.

Cuma gününden itibaren yola çıkmaya başlayan tatilciler TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde zorlandı. Cuma akşamından itiraben İzmit körfezi'ni dolaşmak istemeyen Yalova- Bursa- İzmir yönüne gidecek araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar'daki feribot istelesindeki yoğunluk, bu sabaha kadar devam etti. 

Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasında 17 feribot çalıştıran İDO, bu yetersiz kalınca Sirkeci hattındaki 4 hızlı feribotu buraya kaydırdı. Burada bir başka firmaya ait feribotların da çalışmasına rağmen özellikle dün kuyruklan iskele gişelerinden D-100'e kadar dayandı.

İDO ayrıca bu bayram arefesinde bu hatta tüm geçmiş yılların rekorunu da kırdı. Alınan bilgilere göre daha önce bayram arefelerinde 24 saatlik süre içinde gidiş- dönüş en fazla 19 bin araç taşıyan İDO, bu bayram arifesinde cuma akşamından cumartesi akşamına kadar 23 bin araç taşıdı. Bu araçlardan sadece 17 bini Eskihisar'dan Yolova Topçular'a geçiş yaptı.

SIKINTI AZALDI

Bu sabaha kadar devam eden ve bugüne kadar görülmemiş yoğunluktaki trafik sadece dün gece iftar saatinde kısa sürede hafifledi. Daha sonra aynı yoğunlukla devam eden trafik TEM ve D-100'de, hem Eskihisar feribot iskelesinde saat 07.30'a kadar sürdü. Bu sabah saat 06.30 ile 07.00 arasında çekilen hava fotoğraflarında da yoğun trafik belirgin olarak fotoğraflanırken, 07.30'dan sonra giderek zayıfladı. Saat.10.00 sıralarında Eskihisar Feribot İskelesi'nde araçlar bekleme yapmaksızın feribotlara alınmaya başlandı. 

DÖNÜŞ TRAFİĞİ KORKUSU

İstanbul'dan bayram tatili göçünün dönüşü yetkilileri şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Bu büyük göçte en büyük sıkıntıyı çeken il olan Kocaeli'de Vali Ercan Topaca başkanlığında Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları yetkilileriyle toplantı yapılırken, geçen  yıllarda bir kez uygulanan TEM'de iki şeridin birden İstanbul yönüne verilmesi ve İstanbul'dan Anadolu yönüne gidecek araçların D-100'e yönlendirilmesi düşüncesi de gündeme getirildi.  Ancak, olası bazı sorunlar dikkate alınarak bundan vazgeçildi. 

İDARİ İZİN YOK, NORMAL İZİN ÇOK

Birçok bayramlarda olduğu gibi bu bayramın ardından Perşembe ve Cuma günlerinin de tatile dahil edilmesi beklentisi içine giren kamu çalışanlarının büyük bir bölümünün, tatil kararı alınmamasına rağmen bu iki gün için normal izin aldıkları ortaya çıktı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, şöyle dedi:

"Memurların büyük bölümü Ramazan ayı nedeniyle yıllık izinlerini de kullanmamışlardı. Bir kısmı yıllık iznini aldı. Bir kısmı da perşembe ve Cuma günü için izin aldı. İzin isteyenler geri çevrilmedi. Diğer illerde de böyle olduğunu sanıyorum. O nedenle bayramın son günü trafikte bayram öncesi yaşanan yoğunluk olmayacağını tahmin ediyoruz. Dönüşe geçecek olanlar da bayramın üçüncü günü veya cumartesi, pazara yüklenmesin. Böyle olursa sıkıntı olmaz." 

DÖNÜŞTE EN SIKINTILI NOKTA

Bayram tatili sonunda TEM'in Kocaeli geçişinde sürücülerin en fazla sıkıntı çektiği geçiş noktası yine Bekirdere Rampası olacak. Sakarya'da, Antalya ve Eskişehir'den gelen araçlarla birleşen Ankara yönünden gelen trafik, İzmit'te 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor. Bu noktaya kadar TEM'de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası'ndan itibaren 2 şeride dütüğü için trafik sıkışıyor. Yoğun trafikte buradan itibaren panacyaya doğru araç kuyrukları oluşuyor. Yol rampa çıkılıp viyadük ve tüneller geçildikten sonra rahatlıyor.

YORUMLAR 4
  • semih eroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    kriz var açız. ekmek bulamıyoruz ekmel gelsin? eskiden iki şerit bolu dağı yolu vardı yetiyordu şimdi 10 şerit yetmiyor kriz var buna kim inanır vatan caddesi yapılırken ne gerek var uçakmı inecek,1.köprüye ne gerek var 2.köprüye ne gerek var 3. köprüye karşıyız bize ağaç lazım diyen sırf muhalefet olsun diye cahaplılar
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    14 sene evvelini düşünün doğu blok araba küllüstürleriyle doluydu ülkemiz !. şimdi yeni araçlarla avrupayı geçtik ! işçi bile işine, fabrikaya aracıyle gider oldu !
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Ankara arasına ikinci bir otoyol yapılamaz mı?. Ankaraya kadar uzatmak da şart değil, Sakaryaya kadar bile olsa yeter
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ve Kurban Tatillerinde. Temi kapatıp sadece gidişe açmak lazım geredeye kadar, gelişleri E-5 ten vereceksin sorun çözülür, İstanbul Ankara arası yeni bir otoyol şart, başbakan bunu dile getirdi hizmet düşmanları ayağa kalkmıştı 2-3 yıl önce.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...