Şehitlikte hüzünlü bayram

İzmir'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde Kadifekale Hava Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitlikte hüzünlü bayram
Şehitlikte hüzünlü bayram
GİRİŞ 27.07.2014 14:39 GÜNCELLEME 27.07.2014 14:39

Şehit İlyas Akın'ın babası Ahmet Akın, oğlunun mezarı başında "50 bin kişinin katiline af çıkmasın" diye haykırdı.

Şehit aileleri bu yıl da bayramı buruk karşılıyor. Sabahın erken saatlerinde Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit aileleri, yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Şehit aileleri, mezarların bakımlarını yapıp ve kurumuş yaprak ve dalları temizledi, bol suyla yıkadı. Bu sırada şehitlikte görevli askerler de şehitlikte bulunan mezarları yıkayıp, Türk bayraklarını taktı. Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyan şehit aileleri ve yakınları Ramazan Bayram öncesi bir Arife Günü'nü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı. Şehitlikte bulunan yakınlarının, duvarda asılı fotoğraflarına bakıp gözyaşı döktü.

Şehit İlyas Akın'ın babası Ahmet Akın, çocuğunu yoklukla büyütüp askere gönderdiğini belirterek şunları söyledi:

"Acılı bir zaman. Onlar bize geleceğine, biz onlara gidiyoruz. Onun yaşıtlarını, arkadaşlarını görüyorsun. Büyük üzüntü oluyor. Gözlerimizden hep yaş akıyor. Kimi zaman onu yoklukla büyüttük. Ekmeğini de veremedik. Ama yine büyütüp askere gönderdik. Ama askeriye bize geri gönderemedi. Şimdi de 50 bin kişinin katilini affetmeye çalışıyorlar. Ona af çıkarmak için uğraşıyorlar. Ben bu affa tamamen karşıyım. Onu affederlerse, bizim acımız kat kat büyüyecek. Evlatlarımızın katilini bırakmasınlar."

MERSİN'DE ŞEHİTLİĞE BAYRAM ZİYARETİ

Mersin'de Ramazan Bayramı arifesinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve kent protokolü, Şehitliği ziyaret edip, şehit yakınlarıyla birlikte dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Mersin Büyükşehir Belediye Mezarlığı içindeki Şehitlik ziyaretine Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar katıldı. Beraberindekiler ile mezarları gezen Vali Güzeloğlu, şehit aileleriyle selamlaşıp sohbet ettikten sonra şehitlerin mezarlarına tek tek karanfil bırakıp dua etti.

Oğlunun, eşinin, babasının mezarını ziyaret eden şehit yakınları ise duygulu anlar yaşadı. Vali Güzeloğlu, gözyaşlarına boğulan şehit yakınlarını teselli etmeye çalışırken, onlarla birlikte dua edip okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi.

ONLARIN SAYESİNDE BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ

Ziyaretin sonunda açıklama yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi:

"Bugün sahip olduğumuz özgürlüğümüzü, değerlerimizi borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andık. Ruhları şad olsun. Yine kahraman gazilerimize de milletçe saygı ve sağlık dileklerimizi sunuyoruz. Onların bu büyük fedakarlıkları sayesinde milletçe dimdik ve birlikte mübarek bayramı kutlayacağız. Başta özgürlüğümüz olmak üzere sahip olduğumuz zenginlikler, semada dalgalanan bayrağımız, okunan ezanımız ve sahip olduğumuz özgürlüklerimiz şehitlerimizin o büyük kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde oldu. Bunu milletçe anmanın ve huzurlarında duaları sunmanın zamanı.

Şehitlerimizin değerli aileleri ile bayramlaştık. Milletçe huzur içinde bir bayramı kutlarken, İslam aleminde, başta Filistin ve Gazze olmak üzere yaşanan büyük insanlık dramına ve ayıbına buradan dualarımızla katkıda bulunuyor, bütün dünyanın gözü önünde yaşanan katliamın, vahşetin bir an önce durmasını arzu ediyoruz. Bu bayramda tüm İslam alemine öncelikle kardeşlik ve barışın gelmesine katkıda bulunması için dua ediyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!