Mehmet Baransu neden gözaltına alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Mehmet Baransu'nun durumuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Mehmet Baransu neden gözaltına alındı?
Mehmet Baransu neden gözaltına alındı?
GİRİŞ 09.08.2014 14:16 GÜNCELLEME 09.08.2014 14:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Mehmet Baransu hakkında Adana ve Ankara'da 3 ayrı yakalama kararı bulunduğu için İstanbul Adliyesi önündeki basın açıklaması sırasında gözaltına alınmıştır" dedi.

Başsavcı Salihoğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:

“09.08.2014 tarihli bazı yayın organlarında gazeteci Mehmet Baransu'nun haksız şekilde gözaltına alındığı, gözaltı sırasında kötü muamelede bulunulduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak yapılan araştırma ve incelemede; Cumhuriyet Başsavcılığımızca bazı emniyet görevlileri hakkında yürütülen soruşturmalar sırasında şüphelilerin mahkeme sorgularının yapıldığı özellikle gece saatlerinde gazeteci Mehmet Baransu'nun birkaç kez İstanbul Adliyesi'ne gelerek şüpheli vekillerinin ve şüphelilerin basın açıklamalarını takip ettiği, bunun üzerine yapılan araştırmada Mehmet Baransu hakkında, Yazılı ve Görüntülü ileti ile hakaret suçundan Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi ve Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Gösterme Suçundan ise Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nce verilen 3 adet yakalama kararının bulunduğunun tespiti üzerine, emniyet birimlerinin şahıs görüldüğü yerde yakalamaları görevlerinin gereği olması nedeniyle 09.08.2014 saat 00.45 sıralarında haklarında soruşturma yürütülen emniyet görevlilerinin bir kısım avukatlarının İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptığı sırada olay yerine gelen Mehmet Baransu'nun yanına giden emniyet görevlilerinin kendisinden kimliğini istediği, kimlik ibraz etmediği, polis memurlarına direndiği, polis memurlarının ise zor kullanıp etkisiz hale getirdiği, hakkında yakalama tutanağı düzenleyip gözaltına aldıkları, yapılan uygulamada yasaya aykırı bir husus bulunmadığı anlaşılmıştır. Buna göre, Mehmet Baransu'nun Ankara ve Adana Sulh Ceza Hakimlikleri'nin yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınmış olup, iddia edildiği gibi görevliye direnme suçundan gözaltında olmadığı hususu kamuoyuna saygıyla sunulur"
 

YORUMLAR 4
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ! parelel yapının ayrıca spor ayağı...M.baransu....Fenerbahçe,nin şike davasında basın ayağının başrol oyuncusuydu... ...malum çekirge bir zıplar ikiiii.......parelel yapı Türkiyenin her yerini sarmış spor dahil adeta dallanmış budaklanmış ...şimdi o dallar budaklar kırılıyor?..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Baransu solcu değil, ama bir numaralım Türk düşmanı dır !. İçerde uzun zaman tıutulsa iyi olur !
    Cevapla
  • yadigar 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok Çirkefleştiler.. Ergenekoncular bile bu kadar çirkef olmamışlardı. Kendilerine bağlı yargı mensuplarıyla açtıkları davalarda kimse onlara bu kadar direnmemişti. Şimdi devlete direniyorlar. Onları Allah'a havale ediyoruz.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Az kaldı, Mevkiler önce Allah’a sonra Devlet-i Aliyye’ye karşı sorumluluktur. Kanuni Sultan Süleyman Han,,. ,,Kim suçlu kim suçsuz ,Bre Hasancan, devletin işi görmezden gelmek değildir. Elbet zulmedenler saptanıp cezasını çekecektir. Kanuni Sultan Süleyman Han,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe