Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı

Muş'ta amca çocukları arasındaki kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle sona erdi.

Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı
Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı
GİRİŞ 18.08.2014 16:29 GÜNCELLEME 18.08.2014 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muş'a  bağlı Sarıdal köyünde yaşayan ve amca çocukları olan iki aile arasında yaklaşık iki ay önce çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, kanaat önderlerinden Mehmet Çelik ve Zabit Eker'in devreye girmesiyle son buldu.

Köy camisinde düzenlenen barış töreninde konuşan Hacı Salih Cami imam hatibi Abdülkadir Erten, İslamiyetin barış dini olduğunu, kin ve nefreti yasakladığını söyledi.

Peygamberimizin en önemli uygulamalarından birinin toplumda huzur ve barış sağlaması olduğunu ifade eden Erten, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz, bir yandan insanlara dini tebliğ ederken, bir yandan da insanları birlik ve beraberliğe davet etmiştir. Özellikle barışa çok önem vermiştir. Kardeşler arasında bazı ufak tefek kırgınlıklar, dargınlıklar olabilir. Bu konuda İslamiyet büyük bir sorumluluk yüklemiştir. O da birbirine dargın ve kırgın olanları barıştırmaktır. Bu nedenle kan davalarını ayaklarımızın altına alıp, birbirimize hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Kucaklaşıp, birbirimizi öperek kin ve nefreti ortadan kaldırmalıyız."

Kanaat önderlerinden Çelik ise aileler arasında barış sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirerek, "İki aile arasında yaşanan kavgada bir gencimiz hayatını kaybetmişti. Aileler arasında kısa sürede barış sağlanması çok önemli. 42 gün içinde iki aileyi bir araya getirip barıştırabilmek büyük bir başarı. Bütün kanaat önderlerimize, katılımcılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kan davalı aileler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarıldı.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bitmez ; yedik içtik Allah arttırsın sofrayı kuran kaldırsın !. 6 ay sonra birbirlerine girerler yine !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik