Kürsüye çıkan Genel Başkana kafa attılar

Osmanlı Ocakları Kastamonu Şubesi’nin açılışına katılan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat saldırıya uğradı.

Kürsüye çıkan Genel Başkana kafa attılar
Kürsüye çıkan Genel Başkana kafa attılar
GİRİŞ 14.09.2014 15:38 GÜNCELLEME 14.09.2014 15:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Osmanlı Ocakları Kastamonu Şubesi’nin açılışı için Kastamonu’ya gelen Genel Başkan Kadir Canpolat, konuşmasında Atatürk’e hakaret içeren sözler söylediği iddiasıyla, bazı vatandaşlar tarafından darp edildi.

Osmanlı Ocakları Kastamonu Şubesi’nin açılışına katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile aynı binada olan İl Başkanlığı önünde cadde üzerine konuşmaya başladı. Genel Başkan Canpolat’a, KESK binası önünde kürsüde açılış konuşmasında Atatürk’e hakaret içeren sözler söylediği iddiasıyla, bazı vatandaşlar tarafından tepki gösterildi.

Vatandaşlar, Canpolat’ın üzerine doğru yürümek istedi. Polis ekipleri, vatandaşlara müdahale ederek olayların büyümesini engellemeye çalıştı. Bu esnada bir kişi, Canpolat’a koşar adım gelerek kafa attı. Canpolat, aldığı kafa darbesiyle yere düştü. Bunun üzerine takviye ekip isteyen emniyet güçleri, Canpolat’ı İl Başkanlığı binasına alarak olayların büyümesini engelledi.

Daha sonra basın açıklamasında bulunan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Kastamonu’da vatandaşların, Osmanlı torunlarının kendilerini sevdiğini belirterek, “Bize karşı çok güzel bir karşılama merasimi düzenlediler.

Bizleri onurlandırdılar. İlk önce türbe ziyaretleri gerçekleştirdik. Daha sonra açılışımızı yapmak üzere buraya geldik. Burada il başkanımıza daha öncesinden ülkücü ve solcu arkadaşlar, ‘siz Atatürk’ün Cumhuriyetine karşı mısınız?

Osmanlı Ocakları da nedir? Yeniden Osmanlı’yı mı dirilteceksiniz?’ şeklinde bir tartışma geçiyor. Bu yüzden İl Başkanımız da konuşmasında ‘Bizim Atatürk ile bir sorunumuz olamaz, bizim devletimizle bir problemimiz olamaz dercesine bir açıklama yapıyor.

Üzerine biz de diyoruz ki, ‘bu korku sindirmeleri neden oluyor, ben Atatürk’ü sevmek zorunda mıyım? Babamı sevmek, atamı sevmek, ceddimi sevmek zorunda mıyım?’ şeklinde bir açıklama yapıyorum. Zorla sevgi olmaz. Sevdirmekle olur. İyi güzel şeylerle sevdirmekle olur. Biz, Osmanlıyı da zorla sevdiremeyiz.

Kişi, zaten sevdiğiyle beraberdir. Ama burada herhangi bir şekilde Atatürk’e karşı veya Osmanlı’ya karşı veya hiç kimseyi hedef almaksızın bir açıklamada bulunuyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖYLE YA. Zorla sevgi olur mu olmaz ama Fakat bunu içinde tutmakta gayet özgürce.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik