"Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı"

Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Keklik: "Mevsimlik tarım işçilerinin kayıt altına alınamaması en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor"

"Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı"
"Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı"
GİRİŞ 17.11.2014 16:20 GÜNCELLEME 17.11.2014 16:20

Sağlık Bakanlığı Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Kanuni Keklik, "Mevsimlik tarım işçilerinin kayıt altına alınamaması en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Keklik, "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda, tarım işçilerine bakış açısının son yıllarda değiştiğini belirtti.

Tarım işçilerinin sorunlarının daha profesyonel bakışla ele alındığını ifade eden Keklik, Sağlık Bakanlığının bu konuda çok sayıda program ve projeyi hayata geçirdiğini anımsattı.

Mevsimsel nüfus hareketlerine yönelik eğitim çalışmaları düzenlediklerini aktaran Keklik, şunları kaydetti:

''Bu insanlara hizmetlerimiz başvurdukları aile hekimleri aracılığıyla veriliyor. Çoğu yerde ise bu hizmeti toplum sağlığı merkezlerimiz veriyor. Bu merkezlerin sorunlarını çözmek için Sosyal Güvenlik Kurumu ile de çalışmalar yaptık. Mevsimlik tarım işçilerinin kayıt altına alınamaması en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü binlerce insanı bir dönem bir ilden diğer ile gidiyor. Dolayısıyla bu insanlara hizmet ulaştırmada sorun yaşayabiliyoruz."

Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek de tarım sektörünün ülkenin en büyük ikinci istihdam alanı olduğuna dikkat çekti.

Sektörde çalışanların sağlığına yönelik çalışmaların büyük önem taşıdığını aktaran Şimşek, sıkıntıların en aza indirilebilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı