IŞİD'e katılmak isteyen 22 kişi yakalandı

KİLİS'ten IŞİD saflarına katılacakları iddia edilen 18'i Doğu Türkistan, 22 kişi güvenlik güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

IŞİD'e katılmak isteyen 22 kişi yakalandı
IŞİD'e katılmak isteyen 22 kişi yakalandı
GİRİŞ 19.11.2014 11:31 GÜNCELLEME 19.11.2014 11:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçen pazar dünü öğleden sonra devriye görevi yapan jandarma, Aşağı Beylerbeyi Köyü yakınlarında Suriye'ye geçmeye çalışan 9 kişiyi fark etti. Askerlerin 'dur' ihtarında bulunarak engellediği ve yapılan incelemede Doğu Türkistan ve Azerbaycan nüfusuna kayıtlı olduğu saptanan 9 kişi gözaltına alındı.
 

Bu olaydan birkaç saat sonra yine aynı bölgede askerler, sınırı geçmeye çalışan 13 kişiyi fark etti. Doğu Türkistanlı olduğu saptanan bu kişilerin de sınırı geçmeleri engellendi ve gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Birkaç saat arayla yakalanan ve IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalıştığı öne sürülen 18'i Doğu Türkistan 4'ü Azerbaycanlı 22 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık kararıyla sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • yusuf şentürk 9 yıl önce Şikayet Et
    çok olmaya başladılar bunlara bir had bildirmek lazım
    Cevapla
  • selahaddini eyyubi 9 yıl önce Şikayet Et
    o doğu türkistanlı teröristleri çin hemen idam etmelidir...
    Cevapla
  • MİKDAD 9 yıl önce Şikayet Et
    sınır dışı edilen 18 doğu türkistanlı büyük ihtimal çin tarafından idam edilecek.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkat deriz içlerinde bakmayın uyruğuna başka ülke adına ajanlar da olabilir nasıl bizde başka ülkelerin sevineceği işlere kalkışanlar varsa her yerde algı zorluğu çeken yada algı ayarları bozularak bu işlere sevk ettirilenler olacaktır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü