İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü

İTO'nun mayıs ayı toplantısında alınan kararla, 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkarıldı. Bu karar, İTO'ya bağlı fırınlarda geçerli olacak. Bununla birlikte 10 gram daha azalan ekmeğe yüzde 31 zam gelmiş oldu.

GİRİŞ 10.05.2024 13:31 GÜNCELLEME 10.05.2024 13:31
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) mayıs ayı Meclis toplantısında ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında sıkıntı yaşadığını belirterek, 200 gram ekmeğin fiyatını 10 lira olarak belirlendi.

Son olarak Aralık 2023'te ekmek fiyat tarifesi güncellenmiş, 210 gram ekmek 8 lira olarak belirlenmişti. Bununla birlikte 10 gram daha azalan ekmeğe yüzde 31 zam gelmiş oldu. Bu karar İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda geçerli olacak.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sirf Para pul için Reise ayar verenin insafı vicdanı yoktur. Sen nasıl bir adamsın nasıl şu necip milletin hakkına girersin ey ekreme oy verenler ey Üsküdar'ı kaybetmemizi sağlayan seçmen ey oyunu kullanmaya gitmeyen doymaz emekli, nereye doğru gidiyersun ALLAH'a hesap vereceğin güne doğru gidersin ve hatta hiç durmadan, bunun da hesabini soracak senden ALLAH.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya 2019 Haziran'da bugünlerin başımıza geleceğini tahmin etmiştim, ama geçen seçimde cehape 100/52 oranla büyük şehri ve 45/48 oyla Üsküdar'ı kaybedince şimdi bu sefer hiç şüphem kalmadı. Çünkü önceki beş yıllık içerisinde yapamazdı bu sefer yapar ve son yıl birşeyler yapar millete iyi görünür yeni vaatler verir. Korkuyorum ALLAH muhafaza 2028 de adayını koyup yine milleti aldatmasın.
    Cevapla
  • suat tanrıverdi 1 hafta önce Şikayet Et
    Engeleyecek kimse kalması.
    Cevapla
  • Yuşa 1 hafta önce Şikayet Et
    zam için bahane ve gerekçeler bitmez. Bittiğinde zam yemez.
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekmek uzun sürelerden bu güne bazı illerde 10 tl en satılmaya başlanmıştır Ankara İstanbul fırınları bu uygulamaya yeni geçtiler. Tarım bakanlığı birazda un fiyatlarında uygun satılması fakat maya Fiyatlarını kimse durduramıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...