Doğum yapacak annelere başkandan çifte müjde!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Birlikte Büyüyelim” adlı projeyle bir ilke imza atıldı.

Doğum yapacak annelere başkandan çifte müjde!
Doğum yapacak annelere başkandan çifte müjde!
GİRİŞ 21.11.2014 17:09 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediyesi,  yürüttüğü Sosyal ve Kültürel Projeler kapsamında, Ordu’da bebeği dünyaya gelen aileler için hediye paketi ve aile bilgilendirme kitapçığı dağıtmaya başladı.

Projenin startını Başkan Enver Yılmaz, Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde düzenlenen programla verirken, projenin ilk etabında hastanede yatan 9 anneyi ve bebekleri ziyaret ederek hediyelerini takdim etti.

Program öncesinde düzenlenen basın toplantısında, kamuoyunu yürütülen projeyle ilgili bilgilendiren Başkan Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;

YIL’DA ORTALAMA 9500 BEBEK DÜNYAYA GELİYOR

Biz bugün Büyükşehir Belediyesi olarak Ordumuzda tamamen Sağlık Bakanlığımız ve ilgili birimleriyle koordinasyon halinde, yılda ortalama 9500 çocuğumuzun doğduğu bu ilde, doğum esnasından itibaren öncelikle annenin ve daha sonra doğacak çocuğumuzun ihtiyaçlarını belirleyerek, Sağlık Müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın vermiş olduğu destekler haricinde Büyükşehir Belediyemizce hazırlanan Yenidoğan Seti ve Bakım Rehberini kendilerine vereceğiz.

İçerisinde bebeklerimize gerekli olabilecek ne kadar ihtiyacı, eşyası var ise elbisesinden, zıbınından ve diğer hepsini bir paket halinde, bir kitap halinde Altınordu’da değil, tüm ilçelerimizde doğum yapan bütün ailelerimize, annelerimize ve dünyaya gelen çocuklarımıza vermiş olacağız. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığımız ile en üst seviyede uyum içinde çalışacağız. 

HEDEF SAĞLIKLI BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Artık doğumların çok ciddi bir oranı artık Bakanlığımız bünyesinde ve kontrollü yerlerde oluyor. Doğan her bir çocuğumuza ulaşmak suretiyle bakım rehberimizi ve hediye paketlerini ailelerimize teslim edeceğiz. Burada hedef sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Yerel yöneticilik sadece ” Yol yapıyoruz köprü yapıyoruz” dan ibaret değil. Yöneticilik milletin ruhuna da hitap edebilecek sosyal projelerde de hizmet verebilmektir.

Hastanelerimize, polikliniklerimize, Sağlık Bakanlığımızın tüm birimlerine sonuna kadar destek oluyoruz. Bu hem kültürel bir programdır, hem de sağlığa verilen bir destektir. İnşallah ilerki yıllarda, özellikle ilçe belediyelerimiz bu tür sosyal politikaları en üst seviyede Ordu halkımızla buluşturacaktır. 

BÜYÜK DEVLET BÜYÜK NÜFUSLARLA ORANTILIDIR

Ziyaretinde 3 çocuk tavsiyesinde de bulunan Başkan Yılmaz konuşmasının devamında, “3 çocuk olsa dahi Türkiye 2040 yılından sonra nüfusu artmayan bir ülke olacak. Dolayısıyla büyük devlet büyük nüfuslarla orantılıdır. Dünyanın ekonomisi ve gücü büyük beş ülkesi de nüfusuyla büyük ülkelerdir. Bu yüzden doğacak her bir çocuğumuz bizim için milli birer servettir, geleceğimizdir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışma ile gelecek nesillerimize en güzel ortamı ve mesajı hazırladığımıza inanıyorum” dedi.

Proje doğrultusunda “Yeni Doğan Paketi “ içerisinde eldiven, Mendil, Battaniye ve Zıbın hediye edilirken, beraberinde de Anneler için Bebek Bakım Rehberi verildi.

BELEDİYEDEN MİSAFİRHANE HİZMETİ

Başkan Enver Yılmaz yüksek bölgelerde doğum hazırlığında olan anne adaylarına seslenerek, “Kış şartları yoğunlaşmadan, kent merkezine gelin. Sağlık Müdürlüğümüz doğumuna 15 günü kalmış kim varsa Ordu'da misafir edecek. Onlara destek olarak bizlerde yardımcı olacağız” dedi.

YORUMLAR 1
  • hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun daha gelişebilecek proje şimdi aileler 3 çocuk yapar, sayın başkana burdan önerim doğumda sonra ilk 5 gün anneye destek olması için bakıcı veya yardımcı günde 4 veya 5 saat gönderirse harika olur, bu olay çok büyük örnek olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler