E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?

E-devlet ile pek çok işlemi devlet kurumlarına gitmeden halledebiliyoruz. Peki e-devlet şifresi nereden ve nasıl alınır, kayıt ücretli mi?

E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?
E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?
GİRİŞ 24.11.2014 10:47 GÜNCELLEME 27.11.2014 21:55

E-devlet, bütün devlet kurumlarını tek bir internet sitesi içerisinde toplayarak vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. E-devlet ile işlem gerçekleştirmek için öncelikle her vatandaşın şifresini alması gerekiyor. E-devlet şifresi almak ise oldukça basit bir işlem, biz de size e-devlet şifresi nasıl ve nereden alınır kısaca bahsettik.

E-devlet kapısı ve turkiye.gov.tr adresi sayesinde devlet kurumlarında yapılması gereken bir çok işlem kolay ve oturduğumuz yerden yapılabiliyor. Bu işlemler için ise e-devlet şifresi alınması gerekiyor. E-devlet şifresi nasıl alınır diye endişelenmeye ise hiç gerek yok, e-devlet şifresi almak için tek yapmamız gereken PTT'ye gitmek.

E-Devlet şifresi nerden alınır?

E-devlet şifrenizi daha önce almadıysanız tek yapmanız gereken kimliğiniz ile beraber bir PTT Merkez Şube'sine giderek 2 TL karşılığında ilk e-devlet şifrenizi almanız. Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini merak ediyorsanız aşağıda yer alan bağlantı ile bunu öğrenebilirsiniz.

Hangi PTT şubeleri e-devlet şifresi veriyor?

E-Devlet ile hangi işlemleri yapabilirsiniz?

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

  • Entegre elektronik hizmetler
  • Ödeme işlemleri
  • Kurum ve kuruluşlara kısa yollar
  • Güncel bilgiler ve duyurular
  • Kurumlardan vatandaşlara mesajlar

Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

E-devlet ile öğrenci belgesi almak da mümkün

YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında öğrenci belgelerinin E-devlet sistemi üzerinden alınabilecek olmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto