Mısır'daki yargılamalar

"Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştıkları" iddiasıyla Cemaatu’l-İslamiyye ve siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisi'nden 5 yöneticiye verilen 1 yıl hapis cezası onandı

Mısır'daki yargılamalar
Mısır'daki yargılamalar
GİRİŞ 24.11.2014 15:50 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:50

Mısır'da El-Cemaatu’l-İslamiyye ve siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisi'nden 5 yöneticiye verilen 1 yıl hapis cezasının onandığı belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Askeri İstinaf Mahkemesi, Asvan Askeri Mahkemesi'nin "yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştıkları" iddiasıyla yargılanan sanıklar hakkında verdiği 1 yıl hapis cezasını onadı.

Kararın 60 gün içerisinde bir üst mahkeme olan Askeri Temyiz Mahkemesi'ne götürülebileceği belirtildi.

İnşa ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ahmed el-İskenderani, yaptığı açıklamada, hükmün "siyasi" olduğunu ve muhalefeti tasfiye etmeyi hedeflediğini savunarak, kararı temyize taşıyacaklarını söyledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyet Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi üyelerinden El-Cemaatu’l-İslamiyye Şura Meclisi Üyesi Safvet Abdulgani, İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ala Ebu’n-Nasr, partinin araştırmalar ofisi üyesi Taha eş-Şerif ile parti yöneticilerinden Ramazan Cuma ve Tarık Abdulmunim, "Yasa dışı yollarla Sudan’a geçmeye çalıştıkları" iddiasıyla 13 Temmuz’da ordu tarafından gözaltına alınmış, Asvan Askeri Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık avukatları kararı, Askeri İstinaf Mahkemesi'ne taşımıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto