Yezidiler için "güvenli koridor" iddiasına yalanlama

Eski Milletvekili Halil: - "Aylardır kuşatma altında olan Yezidi aileleri Şengal (Sincar) Dağı'ndan çıkarmak için koalisyon güçleri tarafından açılmış herhangi bir güvenli koridor yok"

Yezidiler için "güvenli koridor" iddiasına yalanlama
Yezidiler için "güvenli koridor" iddiasına yalanlama
GİRİŞ 26.11.2014 15:38 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:38

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı güçlerin Yezidiler için güvenli koridor açtığı yönündeki iddia yalanlandı.

Irak parlamentosu eski Yezidi milletvekili Mahma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Aylardır kuşatma altında olan Yezidi aileleri Şengal (Sincar) Dağı'ndan çıkarmak için koalisyon güçleri tarafından açılmış herhangi bir güvenli koridor yok. IŞİD militanları dağı her yönden kuşatmış durumda ve saldırmak için fırsat kolluyor. Eğer güvenli koridor olsaydı, bin 700 Yezidi aileyi oradan çıkarabilirdik" dedi.

Merkezi yönetimin ve uluslararası toplumun kuşatma altında tutulan ve muhtemel bir felaketle karşı karşıya kalan Yezidilere karşı ilgisizliğinden dolayı üzüntü içinde olduğunu dile getiren Halil, IŞİD eliyle yeni bir katliamın gerçekleşmesinden endişe duyduklarını kaydetti.

Halil, "Musul kentinin farklı bölgelerinde yaşayan Türkmenler, Şii Şabekler gibi temsil hakkına sahip olmayışımız destek ve ilgi görmememize sebep oluyor" ifadesini kullandı.

IŞİD tarafından kuşatılan Sincar Dağı'nın yaklaşık 6 bin Yezidi milis, onlara destek olan yüzlerce Peşmerge ve PYD güçleri tarafından korunduğu belirtiliyor.

Terör örgütü IŞİD, 3 Ağustos'ta düzenlediği saldırılarla Musul'un batısında yer alan Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini, Peşmergeden almıştı. Örgüt, esir aldığı Yezidileri Müslüman olmaya zorladığı görüntüleri kamuoyuyla paylaşmış, Peşmergenin çekilmek zorunda kaldığı bölgeden on binlerce insan kaçarak Duhok ve Erbil'e sığınmıştı. Köylüler ve aracı olmayan çoğu kişi dağlara kaçarak canını kurtarmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!