Irak'raki çatışmalar

Irak hükümeti, IŞİD'in ablukası altındaki Hadise ilçesine 2 ayda 180 ton gıda yardımında bulundu

Irak'raki çatışmalar
Irak'raki çatışmalar
GİRİŞ 28.11.2014 16:53 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:53

Irak hükümetinin, IŞİD'in kuşattığı Hadise ilçesine 2 ay içinde 180 ton gıda yardımında bulunduğu bildirildi.

AA muhabirine konuşan Hadise Kaymakamı Abdulhakim el-Cuğeyfi, "Irak hükümeti, IŞİD'in Hit ilçesinde kontrolü ele geçirmesinin ardından ablukaya alınan Hadise'ye 2 ay içinde 180 ton gıda yardımında bulundu" dedi.

Cuğeyfi, 38'er ton un ve şeker, 76 ton pirinç ve 28 ton yağdan oluşan gıda yardımlarının Bağdat ile Enbar arasında kurulan hava köprüsü yoluyla gerçekleştiğini belirtti.

Hadise İlçe Meclis Başkanı Halid Süleyman ise gıda maddelerinin tükenmesi nedeniyle halkın günde bir öğünle yetinmek zorunda kaldığını ifade ederek, temel ihtiyaçların karşılanması için 3 bin ton gıda maddesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Süleyman, gönderilen gıda yardımının "toplam ihtiyacın yüzde 5'ini" karşıladığını vurgulayarak, merkezi hükümetten yardımların artırılmasını talep etti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı