İran’da uyuşturucu operasyonları

Güvenlik güçlerinin Hürmüzgan eyaletinde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda iki kişi öldü, 804 kilo afyon ile iki silah ele geçirildi

İran’da uyuşturucu operasyonları
İran’da uyuşturucu operasyonları
GİRİŞ 28.11.2014 17:05 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:05

İran güvenlik güçlerinin Hürmüzgan eyaletinde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 kişinin öldüğü, 804 kilo afyon ile iki silah ele geçirildiği bildirildi.

İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre, Hürmüzgan Emniyet Müdürü Rıza Muhammediyegane, basına yaptığı a çıklamada, "Yol kontrolü yapan güvenlik güçleri, bir araca 'dur ihtarı' yaptı. Polisin 'dur ihtarına' uymayan araç, polise ateş açarak kaçmaya başladı. Güvenlik güçlerinin ateşe karşılık vermesi sonucu iki uyuşturucu taciri hayatını kaybetti. Operasyonda 804 kilo afyon ile 2 silah elde geçirildi" dedi.

Razavi Horasan eyaletinde önceki gün geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren bir kişinin midesinden 153 poşet uyuşturucu çıktığı, Yezd eyaletinde de ihbar üzerine yakalanan bir kişinin midesinde 1 kilo 500 gram afyon tespit edildiği açıklanmıştı.

Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu Başkan Yardımcısı Babek Dinperest, İran'da uyuşturucu kullanımının trafik kazalarından sonra "ülkedeki ölümlerin en önemli faktörü" olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?