İkinci Peşmerge grubu Suriye'ye geçti!

Kobani'de IŞİD ile çatışan YPG'ye destek olarak Erbil'den gönderilen 150 kişilik ikinci peşmerge grubunu taşıyan uçak, Şanlıurfa'ya indi.

GİRİŞ 02.12.2014 18:47 GÜNCELLEME 03.12.2014 06:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Halep'e bağlı Kobani'ye (Ayn el Arap) gönderilen Peşmerge konvoyu, Suriye'ye geçti.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, özel harekat ve jandarma ekiplerinin kontrolünde Suruç sınırına hareket eden Peşmerge konvoyu, Yumurtalık mevkisi yakınlarından Kobani'ye geçti.

Güvenlik güçleri, basın mensuplarının konvoyu ilçe merkezinin sınır hattı yakınlarına kadar görüntüleyebilmesine izin verdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarından itibaren ise güzergaha geçişler yasakladı.

Konvoyun hareketi esnasında sınır hattındaki önlemlerin artırıldığı görüldü.

Yaklaşık bir ay önce aynı bölgeye bir Peşmerge birliği daha gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • can 9 yıl önce Şikayet Et
    30 bin askeri öldüren pkk ya türkiye üzerinden peşmergeler gidiyor. 30 bin askeri öldüren pkk ya yardım için batı devletleri amerika, Işid i bombalıyor. Işid 2004 den beri amerikayla savaşıyor. türkiyede ırak savaşındada suriyedede hep amerika işbirliği yaptı.ortadoğuda amerikanın kendi menfaatlerinin bekçisi türkiye oldu.büyük türkiye demek, amerikaya iyi hizmet demek. Işid türkiyeye ne yaptıda saldırıyorsunuz ışide? adamlar konsolosluğu bıraktı türk şoförleri bıraktı ucuz petrol satarak ekonomiye yardımcı oldu. 30 bin askeri öldüren pkkyla savaşıyor.. yani türkiye islama göre değil kendi menfaatine bile baksa Işid den çok fayda gördü.çünkü Işid le düşmanları ortak pkkydı.ama ne oldu amerika yine türkiyeyi kullandı herzamanda kullanacak.sonrada Işid e dersiniz yok mosad yok cia diyerek ancak kendinizi kandırırsınız cübbeli ahmedi tv lere istediğiniz kadar da çıkarın halk yemiyor. Işid gerçekten kurana sunnete uyan bir yapı.isteyen cihad ayet hadislerine baksın.sahabe nin yanında yumuşak kalır ışid. Işid tek bağımsız islam devleti bence.batıyla savaşıyor israil devleti uşağı pkk la savaşıyor.. Işid gerçek siyahsancak. cübbeli ahmed istediği kadar zayıf hadisleri batı devletler için akp nin amerikaya olan hizmeti için Işid e laf atsın boştur ..kuran sunnet cihadı anlatıyor aynısını uyguluyor.siyah sancak hadislerine tam uyuyor devletide kurmuşlar
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHUU AKBER Allah devlete zeval vermesin
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    bu isid pkk ve ypg lileri inlerinden çıkarıp leşlerini seriyor.zaten pkk ve ypg itleri işidi görmesin kaçmaya çalışıyor ama nafile.
    Cevapla
  • mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    turkiye topraklarinda pkk elini kolunu salayarak dolasiyor...
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    birak gitsin ya sanane, saniyormusunuz ki Kurt olan herkez gercek Kurt kardesimiz?pkk yandasini sal gitsin bizene ya.ulkede ortaligi karistiracaklarina gitsinler isid le savassinlar bir kac gune goruruz yine fistan giyip kactiklarini..ermeni donmeleri siyonist usaklari yesinler birbirlerini cokta tin..Gercek Kurt kardesim Dininede ulkesinede sahip cikandir.onlar bizden degil.sizde yemeyin birbirinizi
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?