Galatasaraylılar, Almanya'dan Bitlis'e gönül köprüsü kurdu

Almanya'daki Bremen Galatasaray Derneği tarafından toplanan yardımlar, Tatvan ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Galatasaraylılar, Almanya'dan Bitlis'e gönül köprüsü kurdu
Galatasaraylılar, Almanya'dan Bitlis'e gönül köprüsü kurdu
GİRİŞ 05.12.2014 16:38 GÜNCELLEME 05.12.2014 16:38

Almanya'daki Bremen Galatasaray Derneğince toplanan yardımlar, Tatvan ilçesindeki engeliler ile öğrencilere dağıtıldı.

Bitlis Galatasaraylılar Derneği ile Bremen Galatasaray Derneği tarafından ortak hazırlanan "Dosteli Projesi'' kapsamında, Tatvan'daki ihtiyaç sahibi engeliler ile öğrenciler için Almanya’da yardım kampanyası başlatıldı.

Almanya'da toplanan hasta yatakları, engelli sandalyeleri, akülü araç, tekerlekli sandalye, giyim ve kırtasiye malzemeleri, bir tırla Tatvan ilçesine getirildi.

Yardım malzemeleri, bir program dahilinde, önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayata geçirdikleri anlamlı proje için Galatasaray dernekleri ve taraftarlarına teşekkür etti.

Sarıkaya, hazırladıkları "Dosteli Projesi" kapsamında, Tatvan'a geldiklerini ve Galatasaray ailesi olarak böyle anlamlı bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Tatvan Kaymakam Vekili Çağlayan Kaya ise anlamlı programla engellilerin yüzüne mutluluk katmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayarak, "Böyle güzel faaliyetlerin tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yayılmasını umut ediyoruz" dedi.

Bremen Galatasaray Derneği Başkanı Hasan Küsneci de projeye Almanların yanı sıra çocuk derneklerinin ve iş adamlarının da destek verdiğini, yardımlarla beraber ilçeye güzel duygular içinde sevgi, hasret ve özlem getirdiklerini ifade etti.

Bitlis Galatasaray Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Şahin ise projeyi Bremen Galatasaray Derneği ve Tatvan Belediyesi ile hayata geçirdiklerini belirterek, "1,5 yıl içinde güzel çalışmalar yaptık. Kısa süre öncede Bitlis-Tatvan Galatasaray Futbol Okulu'nu açtık. Dernek olarak çok daha güzel projelere imza atacağız. Burada bir nebze bile olsa insanlara sıcaklık verebilmişsek ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

Mutluluklarını dile getiren engelli ve öğrenciler de Galatasaray ekibine teşekkür etti.

Program sonrası Bitlis Galatasaray Derneği'nin lokalinin açılışı yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!