İşverenler eleman temininde İŞKUR'a güveniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "İŞKUR tarafından 2014 yılının mayıs-haziran döneminde 129 bin 65 işverenle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen işgücü piyasası araştırmasında, işverenlerin eleman temininde en çok kullanılan kanalın İŞKUR olduğu belirlendi"

İşverenler eleman temininde İŞKUR'a güveniyor
İşverenler eleman temininde İŞKUR'a güveniyor
GİRİŞ 05.12.2014 17:20 GÜNCELLEME 05.12.2014 17:20

Ccedil;alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2014 yılının mayıs-haziran döneminde 129 bin 65 işverenle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen "işgücü piyasası" araştırmasında, işverenlerin eleman temininde en çok kullanılan kanalın İŞKUR olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işverenlerin eleman temini için en çok başvurduğu kurumun İŞKUR olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, şu bilgileri verdi:

"İşgücü Piyasası Talep Araştırması kapsamında derlenen açık işlerin yüzde 60,4'ü ilk olarak İŞKUR'dan karşılanmaya çalışılıyor. Bunu sırayla yüzde 55 ile akraba, eş ve dost, yüzde 39,5 ile gazete ilanları, yüzde 31,4 ile internet siteleri ve son olarak yüzde 7,8 ile özel istihdam büroları izliyor. İŞKUR'un kullanılma oranı 2012'de yüzde 42, 2013'te yüzde 47,7 iken, 2014'te yüzde 60'a ve arama kanalı olarak da ilk sıraya yükselmiştir. Bu durum işverenin İŞKUR'a olan güveninin giderek arttığını göstermektedir."

Çelik, "2014 yılının mayıs-haziran döneminde yapılan işgücü piyasası talep araştırmasına göre eleman temininde İŞKUR'u tercih eden işverenlerin sayısı her geçen gün artıyor" ifadesini kullandı.

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Çelik, işverenlerin eleman temininde en çok İŞKUR'a başvurduğunu daha sonra ise akraba, eş ve dostlarını tercih ettiğine dikkati çekti.

Açık işlerin arama kanallarına göre dağılımı yıllar itibarıyla incelendiğinde, 2012'de yüzde 42, 2013'te 47,7 olduğunun altını çizen Çelik, 2014 yılında ise artışın devam ederek, neredeyse her 3 açık işin ikisinin İŞKUR vasıtasıyla arandığını belirtti.

İŞKUR'un işyeri ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Çelik, 81 ilde yaklaşık 4 bin iş ve meslek danışmanının işverenleri kurum hizmetleriyle ilgili düzenli bilgilendirerek, eleman temininde yardımcı olacağını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı