Elazığ E Tipi Cezavindeki yangın

Yangında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 4 mahkum ve 2 gardiyan, tedavilerinin ardından taburcu edildi

Elazığ E Tipi Cezavindeki yangın
Elazığ E Tipi Cezavindeki yangın
GİRİŞ 10.12.2014 16:28 GÜNCELLEME 10.12.2014 16:28

Elazığ E Tipi Cezaevindeki yangında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 4 mahkum ve 2 gardiyanın tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun müşahede bölümünün birinci katında dün akşam saatlerinde bazı mahkumlarca yangın çıkarıldığını anımsattı.

Hükümlülerin kaldıkları odalarda bulunan yatak ve yorganları aynı anda yakarak yangına sebebiyet verdiklerini aktaran Pişkin, şunları kaydetti:

"İnfaz kurumuna yasak eşya sokma ve uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan hükümlü S.Ş'nin kendi isteğiyle nakli Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na uygun görülmüştür fakat sevk masraflarını karşılamaya yetecek miktarda parasının bulunmaması nedeniyle beklemede olduğu sırada gönderilmediğini gerekçe göstermiştir. Hırsızlık suçundan hükümlü S.U, nakil talebinde bulunmuş ve talebi işleme konulmuştur ancak henüz sevkinin çıkmadığını gerekçe göstermiştir. Yağma suçundan hükümlü bulunan O.T. ise gerçekleştirilen eyleme destek olmak amacıyla bulunduğu alanı ateşe vermiştir. Yangın, cezaevi personelinin anında müdahalesiyle kısa sürede söndürülmüştür."

Yangını çıkaran hükümlülerden O.T, aynı bölümde kalan mahkumlar F.B, A.U. ve M.Z.B. ile infaz koruma memurları M.S.Ö. ve G.A'nın dumandan etkilendiğini belirten Pişkin, "Hükümlüler ve infaz koruma memurları, ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir. Ayakta yapılan tetkik ve muayenelerin ardından bu kişiler, ceza infaz kurumuna geri gönderilmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!