Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, "İsrail’in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık" dedi.

GİRİŞ 06.05.2024 21:14 GÜNCELLEME 06.05.2024 21:35
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kabine toplantısı öncesi Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Heniyye ile Gazze'deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabaları ele aldıklarını aktaran Erdoğan, görüşmede, Hamas'ın ara buluculardan aldığı ateşkes önerisini onaylamasını değerlendirdiklerini kaydetti.

Görüşmede, Hamas'ın, Türkiye'nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğunu dile getiren Erdoğan, "İsrail'in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık. Batılı ülkeler başta olmak üzere tüm tarafları, ateşkes için İsrail'e gereken baskıyı yapmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

"AYNI ADIMI İSRAİL DE ATMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkes kararı hakkında şunları söyledi:

"Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum. Biz dostlarımızı artırma gayesi içerisindeyiz. Bölgemizdeki hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yok. Diyalog ve müzakerenin açamayacağı kapı olmadığı inancındayız."

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24
  • Kenan 1 hafta önce Şikayet Et
    reis Filistin ile SAVUNMA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPARAK israile 1 TÜMEN ASKER gönder. daha fazla boynumuz bükük kalmasın
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu şeytanın uşaklarına güven olmaz.. Ateşkes ilan edip Gazzeyi bombalamaya devam eder bu kansız lar.. Allah yok etsin bu zalimleri..
    Cevapla
  • Afrikali 1 hafta önce Şikayet Et
    Reis sen dünya lidersin sen ömrünü bu davaya adamdın sen 5 sene değil ömrünün sonuna kadar devam allahim sağlıklı ömürler versin inşallah
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail hickimseyi dinlemiyor
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Ateskes icin hic bir adim atmayacani savasa devam edeceni herkez biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!