PKK'dan 10 bin liraya satılık terörist

Cizre'de 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili Ankara’ya iletilen bilgilendirmede çarpıcı detaylar var.

PKK'dan 10 bin liraya satılık terörist
PKK'dan 10 bin liraya satılık terörist
GİRİŞ 29.12.2014 08:39 GÜNCELLEME 29.12.2014 08:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

‘Gizli’ ibareli bilgi notunda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi Yasin Özer’in yaralandığı ve kaldırıldığı Özel Botan Hastanesi’nde öldüğü vurgulandı, “Özer’in PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içinde yer aldığı, Ekim 2014 tarihinde Suriye’ye geçtiği, yaklaşık 20 gün kaldıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaparak güvenlik güçlerine teslim olduğu, ayrıca şahsın 1 adet uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 300 uzun namlulu silah mermisini evinde sakladığı istihbaratı da alınmıştır” ifadelerine yer verildi.   

PKK'YA İTİRAZ EDENLERE TEHDİT

Terör ve istihbarat birimlerince yapılan değerlendirmelerde de PKK’nın etkin olduğu bölgelerde ‘bedelli gerilla’ adı altında yeni bir uygulama başlattığı, yetişkin çocukları olan ailelere baskı uygulayarak, “Ya gerillaya bir çocuk verirsiniz ya da bedelini (parasını) öderseniz” denilerek 10 bin liradan başlayarak bedelli adı altında haraç topladığı vurgulandı. PKK’nın bu baskısının bölgede gerilimi artırdığı, karşı çıkanların tehdit edildiği ve bunun da örgütü karşı olanlarla örgütün gençlik yapılanması arasında çatışmalara neden olduğu ifade edildi.  

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • super 9 yıl önce Şikayet Et
    e wallahi bunlar daha vıcadanlı 10 bine)) asgari ucretli buraya oder artık=)
    Cevapla
  • Cemil Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile müzakereye karşıyım..Hükümetimiz bu komediyi hemen kesmelidir.. Halkı kucaklamalı, teröristi imha etmelidir.Koçgiri isyanlarında ve Asala teröründe bunu başardık, teslim olmamalıyız..
    Cevapla
  • zaferr 9 yıl önce Şikayet Et
    yani devletin töeristle uzlaştık,barış dediği bumu,adamlar törör estiriyor törör. vatandaşı haraca bağlamış,habirede örgüte elaman topluyorlar. bunlarla anlaşma filan olmaz,yine bildiklerini okurlar. iyisimi ,hani arka sokaklar dizisinde diyolar ya....verecen odunu bunlara--verecen odunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?