İmam Hatiplilerden çözüm sürecine tam destek

ÖNDER 10. İmam Hatipliler Kurultayı’nda çözüm sürecinde hükümete tam destek verildi.

İmam Hatiplilerden çözüm sürecine tam destek
İmam Hatiplilerden çözüm sürecine tam destek
GİRİŞ 30.12.2014 17:32 GÜNCELLEME 30.12.2014 17:32

ÖNDER 10. İmam Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı. Adıyaman’da düzenlenen 10. İmam Hatipler Kurultayında çatı kuruluş olan ÖNDER’in mihmandarlığında faaliyet gösteren, 300’ü aşkın mezun derneği yöneticileri sorunları aktarırken, alana yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu.

İmam Hatip Okulları’nda eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılmasının da masaya yatırıldığı kurultayda, eğitim ve öğretimde kalitenin artırılması için gerekli çalışmaların yapılması, idareci, öğretmen ve öğrenci kalitesinin arttırılması, öğrencilere dokunacak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılması, İmam Hatiplilik şuurunu arttırmak için okuma guruplarının oluşturulması, okullara yönelik seminer ve konferansların düzenlenmesi, Hafızlık öğrencilerine yönelik ön hazırlık çalışmalarının yapılması ve desteklenmesi, gençlik çalışmalarına ve kamplara daha fazla önem verilmesi, okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesi yönünde çaba sarf edilmesi, mezunlar ve mensuplarla ilişkilerin geliştirilmesi, kişisel gelişim ile ilgili eğitim programları yapılması ve kariyer planlaması ile ilgili insan kaynakları konusunun profesyonel bir şekilde ele alınması, bu doğrultuda bütün öğrencilere kabiliyetleri noktasında yönlendirmeler yapılması, okul aile birliklerinde aktif rol alınması, İmam Hatip okullarındaki müdürlerin meslek hocalarından ve İmam Hatip şuuruna sahip hocalardan seçilmesi, Diyanet teşkilatı ile paydaş faaliyetler yapılması, illerde bulunan üniversitelerle proje odaklı çalışmaların güçlendirilmesi, İmam Hatip Ortaokulları’na özel önem verilmesi ve mevcut sayılarının artırılması hususları müzakere edildi.

Hükümet’in çözüm sürecini desteklediklerine vurgu yapılan kurultayda, Türkiye’nin en önemli problemi haline gelmiş olan Kürt sorununun, barışçıl yöntemlerle ve sabırla çözülmesini istedikleri ifade edildi.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama