Edirne'deki maden kazası

Kömür ocağında bir işçinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili işçinin ailesi ve bazı işçiler, ihmal iddiasında bulundu

Edirne'deki maden kazası
Edirne'deki maden kazası
GİRİŞ 04.01.2015 20:10 GÜNCELLEME 04.01.2015 20:10

Uzunköprü ilçesinde bir kömür ocağında halat kopması sonucu vagonlar arasında kalan işçinin yaşamını yitirdiği iş kazasında, iş güvenliği ihmali olduğu öne sürüldü.

Karapürçek köyünde özel bir şirkete ait madende kömür dolu vagonların yukarıya taşındığı sırada halat kopması sonucu vagonların arasında sıkışarak yaşamını yitiren Ahmet Arslan'ın (43) ağabeyi Yalçın Arslan, kardeşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Arslan, maden işletmecisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Ocak, mesai arkadaşlarının da söylediğine göre tahkimat için çalışması gerekirken içeride üretim yapıyorlarmış. Kardeşim ihmal sonucu yaşamını yitirdi" iddiasında bulundu.

Hayatını kaybeden işçiyle aynı vardiyada çalışan Yücel Rusçuk da olay sırasında ön tarafta olması nedeniyle ölümden kurtulduğunu söyledi.

Rusçuk, kopan halatın 6 ayda bir değiştirilmesi gerekirken, yaklaşık 3 yıldır aynı halatın kullanılması nedeniyle kazanın meydana geldiğini öne sürdü.

Yine aynı vardiyada ön vagonda olduğu için kazadan yara almadan kurtulan Yılmaz Küçükköse ise yaklaşık 3 yıl önce aynı maden ocağında yine halat kopması sonucu kaza yaşandığını ve madenin iş güvenliği kurallarına uymadığını ileri sürdü.

Küçükköse, mesai arkadaşlarının ölümüne şahit olmaları nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, kaza sonrasının seslerini amatör kamerasıyla kaydettiğini anlattı.

Bu arada cenazesi köy mezarlığında toprağa verilen Arslan’ın ailesi, evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı