Uzun: Vekilin 14 yaşındaki kızını dinlediler

Eski istihbaratçı Sabri Uzun: Yaşar Büyükanıt 1985'de Kuleli'deki 80 cemaatçiyi kovduğu için 2006 yılında ondan intikam aldılar!

Uzun: Vekilin 14 yaşındaki kızını dinlediler
Uzun: Vekilin 14 yaşındaki kızını dinlediler
GİRİŞ 13.01.2015 06:41 GÜNCELLEME 13.01.2015 06:44

Türkiye onu Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı olarak tanıdı. Oda TV davasında yargılandı. Ve Sabri Uzun, Fethullah Gülen ile paralel yapının tüm marifetlerini "İn Baykal Kasedi-Dink cinayeti ve diğer komplolar" adlı kitabında yazdı.

Uzun, Paralel çetenin polis imamı Kozanlı Ömer'in ABD'ye girişinde el konulan laptopundaki bilgilerin bir CD'ye yüklenerek FBI aracılığıyla Türkiye'ye gönderildiği ancak kaybolduğunu söyledi. İşte Uzun'un çarpıcı açıklamaları: 

KULELİ PLANI: Örgütün arşivi çok sağlam. Bunu Yaşar Büyükanıt olayında gördüm. Büyükanıt, 1985'de Kuleli Askeri Lisesi'nde 80 cemaatçiyi kovduğu için 2006 yılında, tam 26 yıl sonra ondan intikam aldılar. Yıllar geçse de örgütün hedefine aldığı kişilerin kurtulmasının mümkün olmadığını gördüm.

DEVLETİN HAFIZASINI ÇALDILAR: TİB'de (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) sadece ses kayıtları yok. Fatura ve HTS trafiği dediğimiz haberleşme trafiğini gösteren kayıtlar da var. HTS kayıtları devletin hafızasıdır. Bunlar arşivdeki evraktan daha kıymetlidir. Hem polisler hem savcılar için... Ancak cemaat devletin hafızanı kaybetti. MİT'teki hafıza bunun yüzde 10'u kadardır.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ: Dr. Necip Hablemitoğlu suikastinin baz istasyonu kayıtları kayıp. Oysa cinayetin aydınlatılması için bu kayıtların kullanılabilmesi lazım. Bunlar Kurtuluş Otoparkı'na Van'dan gelen minibüsü koydular. Bu minibüsü oraya götüren memur kendini gizledi. Ama oraya bu minibüsü götürenin bir cep telefonu var. Onun da kayıtları bu kaybolan kayıtlarda var.

BAYKAL'IN KASEDİ: Deniz Baykal bu olayın mağdurudur. Devletin kurumsallaşması lazım. Böyle bir örgüt karşısında bütün siyasi partiler bir araya gelip mücadele etmeli.

BENGİ YILDIZ: Bengi Yıldız'dan intikam almak için 14 yaşındaki kızını dinlediler.

BENİ DE KANDIRDILAR: İstihbarattayken hiçbir ayrım yapmadan polis akademisinde ilk 20'ye giren başarılı öğrencileri alıyordum. Ancak cemaat, beni kandırıp kendi adamlarının polis akademisine girmesini sağladı

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor