Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler

Adıyaman'da birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dergide Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere yer vermesine tepki gösterdi

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
GİRİŞ 20.01.2015 14:28 GÜNCELLEME 20.01.2015 14:28

Kahta ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere yer vermesine tepki gösterdi.

Yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 100. Yıl Parkı'nda düzenlenen vatandaşlar taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla gazeteyi protesto etti.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, grup adına yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in karikatürize edilmesinin ifade özgürlüğü olarak nitelendirilmeyeceğini belirtti.

Yapılanların başta Hz. Muhammed olmak üzere tüm Müslümanlara yapılan çirkin bir saldırı olduğunu vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar uluslararası devletlerin bir politikası olarak karşımıza çıkan İslamfobi artık kitleselleştirilmeye başlanmıştır. Fransa'daki saldırının gerçekleştiği gün birçok İslam ülkesinde katliamlar yapıldı. Bu saldırı planlanan çirkin bir oyundan başka bir şey değildir. Amaç Müslümanları daha çok katletmek için bahane üretmektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...