Septimus Severus Köprüsü restore edilecek

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesi sınırlarında yer alan ve bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Roma dönemine ait Septimus Severus Köprüsü'nün restorasyonu için 2015 bütçesinden ödenek ayrıldığını bildirdi.

Septimus Severus Köprüsü restore edilecek
Septimus Severus Köprüsü restore edilecek
GİRİŞ 28.01.2015 16:45 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:45

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi köprünün kurtarılması için yıllardır yaptıkları çalışmaların sonucunu verdiğini belirterek 2015 yılı bütçesinden ödenek ayrılan köprünün restore edilerek turizme kazandırılacağını vurguladı.

Tarihi eserlerin korunması ve tarihi dokusuna kavuşması için uygun zemin, röleve, sondaj ölçülerinin tarihi dokusuna uygun olarak projelendirilip ihale edilmesinin çok hassas bir konu oluduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Daha önce de yıkılmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimiz Araban Kalesi Tarihi Cami, Hisar ve Hasanoğlu köylerindeki anıt mezarların restorasyonlarını gerçekleştirdik. 2015 yılı programına aldırmış olduğumuz Septimus Severus Köprüsü de önümüzdeki aylarda restore edilerek tarihi dokusunu kaybetmeden tarih turizmine kazandırılacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı