SGK Siirt İl Müdürlüğü'nden "dolandırıcılık" uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, prim borçlarının silinmesiyle ilgili "dolandırıcılık" girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

SGK Siirt İl Müdürlüğü'nden "dolandırıcılık" uyarısı
SGK Siirt İl Müdürlüğü'nden "dolandırıcılık" uyarısı
GİRİŞ 29.01.2015 17:23 GÜNCELLEME 29.01.2015 17:23

Ayluçtarhan, son dönemlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin SGK'nın adını kullanarak bazı vatandaşları aradıklarını ve vatandaşlardan genel sağlık sigortası prim borçlarını sildirmek iddiasıyla Verdikleri banka hesabına belirli miktarlarda para yatırmalarını istediklerini ileri sürdü.

Ayluçtarhan, 5510 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca, Türkiye'de yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alındığı anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda tescil edilen vatandaşlarımızın yapmış olduğu gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık geliri tespit edilmekte ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primleri vatandaşlarımıza posta yoluyla bildirilmektedir. Ödemeler, kurumumuz ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurumumuz web sayfası üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Ayrıca zorunlu genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki 'E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama' ekranından kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilmektedir" dedi.

Vatandaşların dolandırıcılık girişimlerine karşı duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Ayluçtarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı