Fatma Şahin: Bunları hadım edeceksin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili konuştu.

Fatma Şahin: Bunları hadım edeceksin
Fatma Şahin: Bunları hadım edeceksin
GİRİŞ 15.02.2015 13:59 GÜNCELLEME 15.02.2015 13:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili, "Bakanlık dönemimde hazırlık aşamalarında benim de çalıştığım hadım etme cezası, bu olayda uygulanmalı" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle tüm ülke vatandaşları gibi kendisinin de derin bir üzüntü yaşadığını söyledi.

"KATİLLER HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMALI"

Yaşanan vahşetin unutulamayacağını ifade eden Şahin, "Genç kızımızın masum yüzü, insafsız, vicdansız katillerin elinde son nefesini verdi. Yaşananlar tam anlamıyla insanlık suçudur. Toplum vicdanı bir şekilde rahatlatılmalı. Katiller hak ettikleri cezayı almalı" diye konuştu.

HADIM KONUSU GÜNDEME GELMİŞTİ

Belediye başkanlığından önce Türkiye'nin kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bakanlık dönemimizde cinsel istismar olaylarıyla ilgili bir dizi çalışma hayata getirmiştik. İstismarla ilgili her türlü olayı önlemeye yönelik yeni bir yasal altyapının çalışmasına başlamıştık. Bu çalışmalar kapsamında hadım konusu da gündeme gelmişti. Hatta o zamanlar bazı kesimler, açıklamalarımıza ve çalışmalarımıza 'Hangi çağda yaşıyoruz' diye tepki göstermişti. Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan olayı da bu çalışmanın gerekliliğini bir kez daha gösterdi. Bakanlık dönemimde hazırlık aşamalarında benim de çalıştığım hadım etme cezası bu olayda uygulanmalı. Çünkü halkın vicdanını rahatlatacak, suça meyilli olacak kişileri caydırıcı bir çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

YORUMLAR 10
  • Murat Taner 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Fatma ŞAHİN, hadım gibi konuları kendisine sorumluluk olarak tayin etmiş. Tam da zamanıydı zaten. Sayın Fatma ŞAHİN, idam deseniz çok uygun düşerdi ama buradaki hadım açıklamanız gerçekten çok yakışıksız.
    Cevapla
  • selmandede 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne hadımı be! ne ceza yerse yesin 15 sene yatar çıkar,sonrada vay sizmi beni hadım edersiniz diye seri katil olur,en iyisi asmak veya kısasa kısas.
    Cevapla
  • no idam yes hadım 9 yıl önce Şikayet Et
    idam edilmek istenenler sadece bunlar değil..diğerlerine fırsat vermemek adına idam değil hadım getirilmeli..
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    yalnız birde şu var,cezanın artırılması bu gibi suç işliyenleri,cezanın çokluğundan cinayete ve tecevüz ettikleri kişiyi yakarak delilleri ortadan kaldırmaya kadar itebiliyor. belki cezalar bu kadar ağır hale getirilmese,mağduru öldürmez,sadece tecavüz edip bırakırlardı. buda düşünülmeli. bu gibi şahıslara normal miktarda hapis cezası verilmeli,ayrıca hapis yatarken psikolojik tedaviyede tabi tutulmalı. ilaçla hadım olmayı kabul ederse cezasının bir kısmı indirilmeli. bu tür suçları önlemede daha etkili olur sanırım.
    Cevapla
  • samet 9 yıl önce Şikayet Et
    hadım değil, İDAM, uzatmayın, KISASA KISAS, İLAHİ ADALETTİR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!