ABD Başkonsolosluğu önünde bomba alarmı!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelen bir kişi üzerinde patlayıcı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 27.02.2015 10:25 GÜNCELLEME 27.02.2015 12:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde, üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, hareketli anlar yaşanmasına neden oldu. İkna edildikten sonra gözaltına alınan zanlının üzerinden patlayıcı madde çıkmadı.

İddiaya göre, konsolosluk binası önüne gelen ve üzerinde patlayıcı madde olduğu öne sürülen bir kişi hareketli anlar yaşanmasına neden oldu.

BOMBAYI PATLATIRIM

Polis geniş güvenlik çemberi oluşturdu. Eli ceketinin cebinde olan şahıs 'Bombayı patlatırım' tehdidinde bulundu.

ÖZEL HAREKAT KONUŞARAK İKNA ETTİ

Olay üzerine konsolosluk çevresindeki polisler alarma geçti. Konsolosluk önündeki yol trafiğe kapatılarak, müzakereci bir uzman polis çağrıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Konsolosluk önüne özel harekatçılar da sevk edildi. Olay yerine gelen müzakereci polis, şüpheli şahısla konuşarak ikna etti. Şüpheli daha sonra üstü arandıktan sonra gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Emniyete götürülen zanlının üzerinden patlayıcı madde çıkmadığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINDI

İstinye'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde üzerinde bomba bulunduğunu iddia eden şüpheli gözaltına alındı.

 

Konsolosluğun girişinde görev yapan polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir kişiyi durdurdu. Bu kişinin, üzerinde bomba bulunduğunu ve patlatacağını söylemesi üzerine ekipler, havaya uyarı ateşi açtı, durumu Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bildirdi.

ÇEVRE GÜVENLİĞİ ALINDI

Olay yerine gelen ekipler, konsolosluğun bulunduğu sokağı trafiğe kapatarak, güvenlik önlemi aldı. Bu sırada ekipler, megafonla vatandaşlara da çevreyi boşaltmaları uyarısında bulundu.

Konsolosluğun önünde yürümeye devam ederek, elini montunun altına gizleyen şüpheli, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polislerine de üzerinde ve aracında patlayıcı bulunduğunu söyledi. Ekipler, kısa süren müzakere sonunda şahsı etkisiz hale getirerek, gözaltına aldı.

OTOMOBİLİ İNCELEMEYE ALINDI

Bu sırada bomba inceleme ve imha uzmanları, şüphelinin konsolosluğun yakınlarına park ettiği 34 FUE 53 plakalı otomobilde inceleme yaptı. Bagajında hortum ve kemer bulunan otomobil, detaylı inceleme için emniyetin otoparkına çekildi.

Emniyete götürülen şüpheli kişinin psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Bombaci mulayim
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten haberin videosu 10 numara
    Cevapla
  • Emekli pilot A. K. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaza sonucu düşen uçaklar 3km lik araziye yaylımazlar nato toplantısını ve çin füze alımını düşünürsek uçaklarımızın malatya nato üssünden patriotlarla düşürülmesi de mümkündür. Kahraman pilotlarımız 15 yıl önce yunan jeti tarafından düşürülen f 16 gibi kaza sonucu öldü dneilerek unutturulacaklar
    Cevapla
  • bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    Videoda emeği geçen herkese teşekkürler
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB hemen vururlar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık