Deprem Haftası etkinlikleri

Kilis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi

Deprem Haftası etkinlikleri
Deprem Haftası etkinlikleri
GİRİŞ 03.03.2015 18:07 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:07

Kilis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Deprem Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, depreme hazırlık noktasında en üst seviyede olunması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 1999 yılında iki büyük deprem yaşadığını belirten Tapsız, yaşanan büyük depremlerin ardından millet ve devlet olarak alınması gereken dersler olduğunu gördüklerini ifade etti.

Türkiye bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Tapsız, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, coğrafi, jeolojik ve iklim özellikleri ile bağlantılı olarak, deprem yanında çığ, sel gibi doğal afetlere de maruz kalmaktadır. Özellikle planlı kentleşme, yapılaşma ve sivil savunma alanında yapmamız gereken çok şey olduğunun farkına vardık. Bir daha aynı acıları yaşamamak ve yapılması gerekenler noktasında nerede olduğumuzu anlamak için kendimizi zaman zaman test etmemiz gerekiyor."

Yürütülen sivil savunma hizmetlerinin sürekli geliştiğine işaret eden Tapsız, üstün teknolojik özellikleri haiz araç ve gereçlerle donatılan AFAD'ın bir yandan olası deprem için hazırlık yaptığını, diğer yandan da trafik kazaları ve doğal afetlerde görev aldığını sözlerine ekledi.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı etkinlikte AFAD'ın kullandığı malzemeler tanıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto