Emniyet ile TÜBİTAK arasında kritik protokol

Siber suçlarla mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK BİLGEM arasında niyet protokolü imzalandı

Emniyet ile TÜBİTAK arasında kritik protokol
Emniyet ile TÜBİTAK arasında kritik protokol
GİRİŞ 31.03.2015 16:14 GÜNCELLEME 31.03.2015 16:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile TÜBİTAK BİLGEM arasında siber suçlarla mücadele alanında görevlerin ifası kapsamında niyet protokolü imzalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Darie Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya ile emniyet personeli katıldı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Ergin, TÜBİTAK'ın siber suçlar, siber ataklar ve siber güvenlik üzerine çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Biz Türkiye'de devletin, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi belirli konularda vazife icra eden kurumlarının ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirmekle ve onlara destek vermekle mükellef bir kuruluşuz" dedi.

Ergin, protokolle Emniyet Genel Müdürlüğünün operasyonel sahadaki başarısını arttırması için ihtiyaç duyduğu teknolojiyi sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çatalkaya ise internet ve sanal dünyanın insanların günlük yaşamlarının bir parçası haline geldiğini belirterek, teknik saldırıları engellemek, siber suçları tespit etmek ve bu suçların faillerini yakalamanın, hukukun dijital ortamda sağlanması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çatalkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK BİLGEM arasındaki işbirliği çerçevesinde siber suçlarla daha etkili mücadele yapılmasının amaçlandığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Çatalkaya ve Ergin niyet protokolünü imzaladı.

PROTOKOLÜN AMACI

Protokolün, "siber güvenlik alanında farkındalık, eğitim, adli analiz, veri kurtarma, zararlı yazılımlarla mücadele, büyük veri analizi ve paylaşımı altyapılarının geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi" amacıyla gerçekleştirilecek teknoloji geliştirme, faydalı model oluşturma, yöntem ve eğitim içerikleri oluşturma gibi Ar-Ge projelerine yönelik imzalandığı bildirildi.

YORUMLAR 2
  • gulperi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tv 8 de bu tarz benim programı izleyeceğim tekrarı verilsin
    Cevapla
  • TV 8 9 yıl önce Şikayet Et
    Okey.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?