"Siber saldırı olasılığı 'Ürkütücü"

Türkiye Bilişim Derneği'nden yapılan açıklamada, yaşanan kesintide "siber saldırı olasılığının düşünülmesinin dahi ürkütücü olduğu" dendi.

"Siber saldırı olasılığı 'Ürkütücü"
"Siber saldırı olasılığı 'Ürkütücü"
GİRİŞ 31.03.2015 18:52 GÜNCELLEME 31.03.2015 18:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TBD'den Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, kesintinin kamuoyunda siber saldırı olasılığını gündeme getirdiği belirtildi.

Yetkililerin teknik arıza açıklamasına karşın, "siber saldırı olasılığının düşünülmesinin dahi ürkütücü olduğu" kaydedilen açıklamada, "Siber saldırıların ulusal güvenlikleri tehdit etme olasılığına dikkat çekerek, ulusal egemenliğin siber boyutunun özellikle ele alınması gerekiyor. Başta yerli ürünler olmak üzere ülke olarak denetleyebileceğimiz çözümlerle hareket etmek zorunda olduğumuz ortadadır. 21. yüzyılda kendi yerli bilişim çözümlerimizi üretmeliyiz" değerlendirmesine yer verildi.

YORUMLAR 11
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    ALIN SİZE E-DEVLET ! ! buradan en az 3-4 kez yazdım e-devlet sistemi çok tehlikeli diye, sonundada dediğim çıktı ! ! devlet mümkün oldugu kadar e-devlet sisteminden uzaklaşmalı uzaklaşamadıgı alanlardada A planı B planı C planı HATTA hatta D planı olmalı ! ! olmazsa işte bu gibi durumlarla çok karşılaşırız ! !
    Cevapla
  • muhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Teiaş in sistemi siber saldirilarina mağruz kalacak kadar gelismis degil. Yuzde 90 ni eski duzen Elle kontrol. Dedimm aaaaç açti Dedim kapaaaat kapatti Muhabbeti donuyor hala teias ta
    Cevapla
  • Derin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulusal dağıtım ağı bilgisayar mekanizması, deprem yahut nükleer saldırı esnasında yangınları önlemek amacıyla otomatik olarak tespit edilen yörede elektrikleri kesme üzerine programlanmıştır. NSA tarafından uydu ile tüm büyük şehirlere nükleer saldırı olmuş gibi impulse gönderilerek kesinti sağlanmıştır. Manuel olarak trafolar çalıştırılmaya uğraşılsa da tekrar şalterler atacaktır. Zira saldırı görüntüsü sebebiyle kesinti konumu sürecektir. Önce her trafo tek tek ana sistemden ayrılarak manuel olarak çalıştırılacak bilahare ana sistem temizlenerek tekrar otomatik ağ gerçekleşecektir. Bu da uzun zaman alacaktır. İşte batının saldırısının özeti...
    Cevapla
  • Murat Sekmen 9 yıl önce Şikayet Et
    90 senedir neyle uğraştıklarını gördük Almanya ki 1946 te yerle bir oldu ama simdi ne durumda. Ama inanıyorum ki uzun adam koca reis ve ekibi bunca yılın açığını kapatacaklar.
    Cevapla
  • kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    almanyanın alt yapısı vardı, otoyoldan çıkmış arabayı tekrar yola koydu. bizde ali yat uyu, oya topu tut. bir türk dünyaya bedeldir vs. 90 yıl uyutulduk. yalancı kahramanlar, masallar ülkesiydik.35 yıl en tepede olanlar, sadece fötör salladı, lobilerin tekerine çomak sokunca, koptu kıyamet. en çok vatanını sevenler kullanılıyo , acısıda bu, vatanıma can veririm, köprü , havaalanı yapma, ağaçlarıma dokunma vs. saçmalıklarıyla uğraşıyo yıllardır uyutulmuş olanlar. 7 tane alman vakfı, gezide bira, baklava dağıttı . türkleri çok severler/;))
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilişim suçları adı altında istenilen internet siteleri kapatılıyor. Bu da; diğer çözümler gibi devekuşu misali sadece Türk Milleti'nin erişimine yasak olmasın da... Zaten bi özgür internet var, onu da kısıtladınız zaten hepten kapatın gitsin bari!
    Cevapla
  • Birdost 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bi git kumda oyuncaklarınla oyna ya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto