Şehit savcının kayda geçirilen son sözleri

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten şehit savcı Mehmet Selim Kiraz önemli bir açıklama yapmıştı.

Şehit savcının kayda geçirilen son sözleri
Şehit savcının kayda geçirilen son sözleri
GİRİŞ 01.04.2015 17:11 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın haberciler tarafından kayda geçirilen son sözleri "Devletin suçlu korumak gibi bir görevi olamaz. Biz de faillerin bulunmasını istiyoruz" oldu.

Kiraz bu sözleri 18 Mart tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’nın 6. kat 323 No’lu odasında gazetecilere bir sohbet amaçlı kabulu sırasında söylemişti. 

"BİZ DE FAİLLERİN BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Savcı Kiraz, Berkin Elvan’ın ölümü soruşturmasına ilişkin, "Devletin suçlu korumak gibi bir görevi olamaz. Biz de faillerin bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasının yanı sıra, Gezi Parkı olaylarında yaralananlara ilişkin soruşturma dosyasına da bakıyordu.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ’IN ÖZGEÇMİŞİ

Savcı Kiraz 1 Ocak 1969 tarihinde Siirt’te dünyaya geldi. Mersin İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Osmaniye Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kiraz, 2010 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne atandı. 4 yıl Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görev yapan savcı Kiraz, Eylül 2014 yılında İstanbul Adalet Sarayı Memur Suçları Bürosu Savcısı olarak göreve başladı. Aynı adliyede hakim olarak görev yapan Yasemin Kiraz ile evli olan savcı Kiraz, biri kız biri erkek iki çocuk babasıydı.

YORUMLAR 22
  • yavuz karacan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inş
    Cevapla
  • alihaydar 8 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cenet olsun ailesine başsağlığı dileriz bir mehmet selim gider yerine bin mehmet selim gelir hainler bunu iyi bilmeliki ne olursa olsun demokrsi gelecektir
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM rahmet etsin oradada makamı CENNET olsun inşaALLAH
    Cevapla
  • ersin 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun kardeşim
    Cevapla
  • İlhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Savcımızın mekanı cennet olsun, bu işte bir gariplik var, Türkiye de tüm illerde elektrik kesiliyor, savcımızın 10 gün önce korumaları geri çekiliyor, teröristler adliye sarayına silah flama bayrakla giriyor, 100 lerce savcının olduğu odalardan soruşturmayı yürüten savcının odasını buluyor, nedense güvenlik güçleri 8 saat bekleyip operasyon yapıp canlı bırakmıyor.!!!
    Cevapla
  • halk 8 yıl önce Şikayet Et
    ilhan takma kafana. normal böyle şeyler. istikrar şart....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk