Türk jetlerine taciz! Anında karşılık verildi

Akdeniz ve Ege Denizi uluslararası hava sahalarında Yunanistan unsurlarınca Türk F-16'larına taciz yapıldı.

Türk jetlerine taciz! Anında karşılık verildi
Türk jetlerine taciz! Anında karşılık verildi
GİRİŞ 18.04.2015 16:26 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, Akdeniz ve Ege Denizi uluslararası hava sahalarında, Türk F-16'larına Yunanistan unsurlarınca tacizde bulunulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, 8 F-16 uçağıyla Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim görevi icra edildi. Görev esnasında, Yunanistan'a ait 2 F-16 uçağınca, 2 Türk F-16'sı, 2 dakika 40 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek ve yakından geçiş yapılmak suretiyle taciz edildi.

Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait ve Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif karakol uçuşu icra eden deniz karakol uçağına, Yunanistan'a ait üç F-16 uçağınca ayrı zaman dilimlerinde toplam 50 saniye süreyle 2 kez radar kilidi atılmak suretiyle tacizde bulunuldu.

Angajman kuralı gereği, söz konusu tacizlere, Türk uçaklarınca aynıyla karşılık verildi.

Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgesinde, hava muharebe devriye görevi icra eden F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerince 10 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz gerçekleştirildi.

Öte yandan, 5 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • palandöken 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu onlara avrupa yaptiriyor, amac Türkiye´yi savasa sürükleyip uluslararasi askeri hezimete ugratmak. Türkiye uyanik olmali.
    Cevapla
  • huntürk 8 yıl önce Şikayet Et
    bir kac adaya cikarma yapin artik yeter sabrimiz tasiyor
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    82 den bu yana bu durum boyle.. yeni birsey mi zannettin.. prtada cozumlenmemis bir kita sahanligi sorunu var. bu yuzdende bu olaylar her zaman oluyor.. sabrin mabrin tassa nolacak :). artik alisilmis normal birsey bu ciddiye alinacak birsey degil.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınmasınlar
    Cevapla
  • alparslan 8 yıl önce Şikayet Et
    ha bire kaşıyorlar batan yunan kendine acındırma peşinde.
    Cevapla
  • izzet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bildim bileli Yunanistan bu tacizleri yapıyor .caydırıcı bir hava gücünün oluşturulması şarttır her ne kadar modernize edilmiş olsalarda çoğu 335 yıllık olan 240 adet F 16 ve modernize edilen 48 adet F4 2020 uçağıyla toplam 288 uçakla sayısal olarakta çok yetersiz bu havvva gücü caydırıcı olamaz . nden bu tacizlere bir nokta konulmuyor anlamıyorum .sözü geçen ülke böyle pısırık davranamaz .
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    caydirici guc yerden havaya olan hava savunma fuzeleriyle olur.. isterse son model 1000 ucagin olsun .. fuzen olmadiktan sonra bir hicsin.. bu tacizler yapiliyor cunku iki ulke arasinda 82 imzalanan ama turkiyenin imzalamadigi bir anlasma sorun yaratiyor. anlasmaya gore yunanlilar hava sahalarini normalden daha genis kabul ediyorlar ama imzalamayan turkiye icin bu alanlar uluslararasi hava sahalari. her zaman oluyor bu olaylar det etmeye gerek yok.. pilotlarimiz olup te ucaklarimiz dusurulemdigi surece. zamaninda 96 da fuzeyle ucagimizi vurdular ama hukuklet o zaman gik diyemedi sakladilar olayi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...