"Karayolu Trafik Haftası"

Samsun Emniyet Müdürü Yavuz, mesaj yayımladı

"Karayolu Trafik Haftası"
"Karayolu Trafik Haftası"
GİRİŞ 03.05.2015 13:32 GÜNCELLEME 03.05.2015 13:32

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Karayolu Trafik Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilmesi amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasının "Karayolu Trafik Haftası" olarak kabul edildiğini anımsattı.

Trafiğin, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini belirten Yavuz, trafikte en önemli unsurun insan olduğunu, yolun durumuna araca ve yol güvenliğine azami dikkati gösterecek sürücülerin trafiğin belirleyici faktörü olduğuna işaret etti.

Vedat Yavuz, her yıl düzenlenen Trafik Haftası'nın amacının, her yaştaki vatandaşların dikkatini trafik konusu üzerine çekerek bu konuda daha duyarlı toplum oluşturmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çağımızda gelişen teknoloji, hızlı haberleşme ve altyapı eksikliği insanların zevklerine ve rahatlıklara düşkünlüğü, trafik konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları trafik sorunlarını beraberinde getirmiştir. Ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan ilimizden geçen sahil şeridinin Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlaması bizleri trafik konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya sevk etmektedir. Günde ortalama 50 bine yakın aracın geçiş yaptığı ilimiz karayollarında zaman zaman üzücü kazalar meydana gelmektedir. Trafik kazalarını tamamen önlemek mümkün değildir ancak bu kazaları sayıları ve sonuçları itibarıyla en alt seviyeye indirmek biz insanların elindedir. Meydana gelen kazaların sebeplerine bakıldığında insan unsurunun ön plana çıktığı görülmektedir. Kazaları azaltmak ve etkin denetim yapmak üzere trafik birimlerimiz özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar