Karayolu Trafik Haftası

Malatya'da tören düzenlendi

Karayolu Trafik Haftası
Karayolu Trafik Haftası
GİRİŞ 04.05.2015 11:44 GÜNCELLEME 04.05.2015 11:44

Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla Malatya'da tören düzenlendi.

İnönü Kapalı Çarşı üzerindeki törene, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Miletvekili Öznur Çalık, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, İl Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri ve öteki ilgililerle öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Kamçı, trafiğin insan hayatını kolaylaştırması ve insan hayatına konfor katmasına rağmen çeşitli olumsuzlukları ve sorunları da beraberinde getirdiğini belirtti. Trafik kazalarının yol açtığı kayıpların büyüklüğünün tüm dünyanın gündeminde yer aldığını dile getiren Kamçı, Türkiye'nin ve Malatya'nın en önemli sorunları arasında da trafik geldiğini vurguladı.

Güvenli trafik ortamının sağlanamabilmesi için herkesin trafik kurallarını doğru algılaması ve uygulaması gerektiğini belirten Kamçı, trafik kazalarında insan unsurunun payının yüzde 95'lerde olduğuna işaret etti. Bu düzeyi azaltmada önemli unsurlardan birinin eğitim olduğuna dikkati çeken Kamçı, Karayolları Trafik Haftası'nın da bu amaçla kutlandığını ifade etti.

Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için alınması gereken tedbirleri sıralayan Kamçı, bu konuda herkese sorumluluklar düştüğünü, herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti. Kamçı, vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet ederek, kazasız günler diledi.

İl Emniyet Müdürü Urhal da gelişmiş ülkelerde demiryolu, havayolu ve denizyolu taşımacılığının ulaşımda yüksek oranda kullanıldığını, Türkiye'de ise coğrafya müsait olmasına rağmen halen yüzde 90 oranında karayoluyla ulaşımın gerçekleştirildiğini belirtti. Yolların, araç ve yolcu sayısındaki hızlı artış karşısında altyapı yenilemedeki zorluk nedeniyle yoğunluğu taşıyamadığını dile getiren Urhal, bu eksikliklerle sürücülerin en temel trafik kurallarını bile ihmal etmesi sonucu kazaların meydana geldiğini söyledi.

Artan araç sayısına karşın yolların aynı kalması nedeniyle kazaların meydana geldiğini ifade eden Urhal, kazaların önüne geçmede eğitimin önemine işaret ederek, İl Emniyet Müdürlüğü olarak yaptıkları eğitim faaliyetlerine değindi. Malatya'da 2012 yılında 9 ölümlü kaza yaşanırken, 2013'de 3, 2014'te ise bir ölümlü trafik kazası meydana geldiğini kaydeden Urhal, kazaların önlenmesi için sürücülerin uyması gereken kuralları hatırlattı.

Konuşmaların ardından başarılı trafik polisleri, jandarma personeli ve itfaiyecileriyle taksi, servis ve ambulans şoförlerine çeşitli hediyeler verildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü Mehteran Takımı'nın gösterisi sunduğu törende, ilkokul öğrencileri ellerinde dövizlerle trafik kurallarının önemini anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı