Eskişehir'de ''Bu Benim Eserim'' proje yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ortaokul öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri ''Bu Benim Eserim'' proje yarışmasının 10. Bölge Final Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Eskişehir'de ''Bu Benim Eserim'' proje yarışması
Eskişehir'de ''Bu Benim Eserim'' proje yarışması
GİRİŞ 05.05.2015 15:13 GÜNCELLEME 05.05.2015 15:13

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nde gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Eskişehir Valisi Göngör Azim Tuna, hem kültür hem de sanat alanında Eskişehir'in çok iyi yerlere geldiğini, sanayi alanında ise buradan çıkacak iyi projelerin kendilerine ışık tutacağını bildirdi.

"Bu Benim Eserim" yarışmasına katılan tüm öğrencileri tebrik eden Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Sizler geleceğimizi şekillendirecek bilim insanlarınız. Yeteneğiniz, ilginiz ve gayretinizle ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyduğu beyin takımını oluşturacaksınız. En büyük temennimiz budur. Yüksek insani değerlerle kuşanmış medeniyetimizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de değerli bilim insanlarına ihtiyacımız vardır. İnanıyoruz ki sizler de matematik ve fen bilimleri alanlarında 'bu benim eserim' diyeceğiniz daha nice eserler üreteceksiniz. Şunu hatırınızdan hiç düşürmeyin, gönül olmadan akıl, irfan olmadan ilim eksiktir. Bunlar tıpkı ruh ile beden gibidir. Bu bakımdan yaptığınız her işe sevginizi, maneviyatınızı katmanız gerekmektedir."

İl Milli Eğitim Müdür Necmi Özen ise bu tür proje yarışmalarının gelecek için büyük önem arz ettiğini belirterek, "bölgemizde bulunan 8 ilden 1589 proje katılımı var, bunların içinden seçilen 51 proje bugün sergilenecek. Bilim kurulu tarafından 51 proje arasında da eleme yapılacak. Fen ve Teknoloji dalında 3, Matematik dalında da 3 olmak üzere seçilen projeler ülke finaline gönderilecektir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!