Marmaris'te telefonla dolandırıcılık iddiası

Telefonla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir kişi yakalandı

Marmaris'te telefonla dolandırıcılık iddiası
Marmaris'te telefonla dolandırıcılık iddiası
GİRİŞ 06.05.2015 16:26 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:26

Marmaris ilçesinde telefonla aradığı kişilere kendisini polis gibi tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zanlı, gözaltına alındı.

Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki bir banka şubesine giden A.K. (49), hesabındaki parayı çekmek istedi. A.K'nin telefonunu sürekli açık tutmasından şüphelenen banka görevlisi, durumu polise bildirdi.

Bankaya gelen polis ekipleri, bu kişinin kendisini polis olarak tanıtan zanlılar tarafından dolandırılmaya çalışıldığını tespit etti. Polis, banka önünde bekleyen ve hareketlerinden şüphelenilen Ahmet K'yi (22) gözaltına aldı.

Polisin yaptığı araştırmada, zanlının daha önce de ilçede Ş.K. (58) ve A.Ş'den (70) dolandırıcılık yöntemiyle yaklaşık 110 bin lira ve 60 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığını tespit edildi. Olayla bağlantılı oldukları belirlenen 2 kişinin ise arandığı bildirildi.

Kredi kartı ekstrelerine dikkat -

Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro yetkilileri, vatandaşları telefonla dolandırıcılık konusunda uyararak, özellikle kredi kartı hesap ekstrelerinin posta kutularında bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti.

Dolandırıcıların, yüksek harcama yapan ve belli bir yaşın üzerindeki kişileri hedef seçtiğini kaydeden polis yetkilileri, zanlıların dolandırmaya çalıştıkları kişilerin başkalarıyla bağlantıya geçmesini önlemek için aynı anda ev ve eşlerin cep telefonlarını da aynı anda aradıklarına işaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?