Haydar Aliyev ERÜ'de anıldı

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 92. doğum yıl dönümü nedeniyle Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) anma programı düzenlendi.

Haydar Aliyev ERÜ'de anıldı
Haydar Aliyev ERÜ'de anıldı
GİRİŞ 06.05.2015 17:26 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:26

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Dünya Azerbaycanlılar Medeniyet Merkezi iş birliğiyle Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Azerbaycan milletvekilli Prof. Dr. Kamile Aliyeva, Dünya Azerbaycanlıları Mubarize Başkanı Rasim Mammadov ve Zengin Azerbaycan Uğrunda Mubarize Başkanı Doç. Dr. İrade Aliyeva ile öğrenciler katıldı.

Keleştemur, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan’dan gelen konukları, artık ev sahibi olarak gördüklerini belirtti.

Gençlik döneminin Orta Asya’daki Türklerin esaretine denk gelen bir dönemde geçtiğini ifade eden Keleştemur, şunları kaydetti:

"Çok şükür artık kardeşlerimiz hürriyetlerine kavuştular. Biz de artık gidip gelmeye başladık, oradaki üniversitelerle ilişkiler kurmaya, akademisyen transferi yapmaya ve oralara akademisyen göndermeye başladık. Kültürel anlamda paylaşımların yanı sıra ortak bilimsel iş birliklerine girdik. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Azerbaycan, diğer bağımsızlığını kazanmış Türk Cumhuriyetleri arasında en hızlı gelişen, dönüşen ve ilerleyen ülkedir ve Türkiye ile en iyi ilişkileri kuran ülke yine Azerbaycan’dır."

Azerbaycan milletvekili Kamile Aliyeva ise konuşmasında Azerbaycan milli liderleri Haydar Aliyev'in her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gittiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Azerbaycan’dan gelen heyete çeşitli hediyeler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi