CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı

Adana Valisi Büyük, saldırıda yaralanan milletvekili adayı Türkmen'i hastanede ziyaret etti

CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı
CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı
GİRİŞ 26.05.2015 11:21 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:21

Adana Valisi Mustafa Büyük, silahlı saldırıda yaralanan CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'i hastanede ziyarete etti.

Büyük, tedavi altına alındığı özel bir hastanede ziyaret ettiği Tükmen'e "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Vali Büyük, çıkışta gazetecilere, olayın, Türkmen saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İşadamları Derneğinin kahvaltı etkinliğine katılmak üzere bir restorana gelirken yaşandığını söyledi.

Vali Büyük, Türkmen'e 3 el ateş edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İki mermi dizin üzerinde giriş çıkış yapıyor. Doktorlarımız, sağlık durumu ile ilgili hayati tehlikesinin olmadığını, herhangi bir operasyona da gerek bulunmadığını söylediler. Tabii ki çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilere, seçim sürecine olumsuz etki yapmak isteyen insanların bu tür konularda maalesef girişimleri oluyor. Elimizden geldiğince hemen failleri yakalamaya yönelik yoğun çalışma sürüyor. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bütün siyasi partilerimiz daha itidalli hareket etmeli. Bizim de güvenlikle ilgili her türlü tedbirlerimizi en üst düzeyde sürdürüp, güvenli bir ortamda seçimin sürdürülmesi noktasında çabamız sürüyor."

Büyük, Türkmen ile görüştüğünü, durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da Türkmen'in, birkaç güne kadar seçim çalışmalarına başlayabileceğini söyledi.

Sağduyu çağrısı yapan Bulut, "Zanlının eşkalı tespit edildi. Yakalanmak üzere olduğu Emniyet Müdürü tarafından söylendi. Saldırıyı yapan eski bir müvekkil. Sebebi, daha önceki bir husumet. Bu tür olaylar seçim zamanında fırsat bilinip tehdit ediliyor. Geçen gün de bir vekilimizin aracı taşlanmış. Son dönemlerde CHP'nin bu çıkışını hazmedemeyen insanlar bu tür saldırılara girişiyor. Bundan sonra bu tür olayların olmayacağını umuyoruz. Herkesi de sağduyuya davet ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...