Bilal Erdoğan, Hakkari'de ok attı!

Bilal Erdoğan, Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde düzenlenen 3'üncü Fetih Kupası'nın için düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Bilal Erdoğan, Hakkari'de ok attı!
Bilal Erdoğan, Hakkari'de ok attı!
GİRİŞ 27.05.2015 17:35 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdoğan, 'Ya hak' diyerek de iki ok atışı yaptı.

Uçakla dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Yüksekova Selahattini Eyyübi Havalimanına inen Bilal Erdoğan, buradan da karayoluyla Hakkari'ye geldi.

Türkiye'nin ilk spor kulüplerinden biri olan İstanbul Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı tarafından 27-29 Mayıs tarihleri arasında organize edilecek 3'üncü Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Okçular Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Bilal Erdoğan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın yaptığı teşekkür konuşması ardından konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, bilinen en eski spor dallarından okçuluğu daha geniş kitlelere buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Yıldız, Fetih Köprüsü'nün bir fetih medeniyetine dönüştüğü coğrafyada bunu daha derinden anlamak ve anlatmak amacıyla Okçular Vakfı'nın 3'üncü Uluslararası Fetih kupasının tanıtım bilgilendirme toplantısını Hakkari'de düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Okçular Vakfı İstanbul'dan Hakkari'ye uzanan bir dostluk köprüsüyle sporun birleştirici özelliğini Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna taşımayı hedefliyor. Hakkari'de doğup İstanbul'a ulaşan güneşimizin ışığında kardeşliğimiz sonsuza kadar sürecektir."

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ise, Okçular Vakfının tarihi misyonu'nun bu sporu gelecek nesillere aktarmak ve çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugün bu basın açıklamamızı Hakkari'de yapmamız bizim için çok kayda değer, çok değerli. Çünkü bugün bulunduğumuz coğrafyada ister istemez Selahattin Eyyübi geliyor, sultan Alparslan geliyor ve ok meydanı da tabi Fatih Sultan Mehmet'in ordusuna İstanbul'un fethi öncesi namaz kıldırdığı bir mekan olması hasebiyle akla Fatih Sultan Mehmet'i getiriyor. Biz böylelikle Sultan Arparslan, Sultan Selahattin Eyyübi ve sultan Fatih diyerek bin yıllık bir vizyonun nasıl birliğimizin, kardeşliğimizi, beraberliğimizi temsil ettiğini bugün burada da bütün milletimize, bütün halkımıza göstermiş oluyoruz."
 
Fetih ruhunun bir birlik ve gelişme ruhu olduğunu da kaydeden Erdoğan, bunun kelime anlamının 'açmaktan' geldiğini anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Ama fetihler kalpleri açmadan, gönüllere girmeden hiç bir zaman başarılı olamamışlardır. İşte Sultan Arspaslan'ın fethi gönüllere giren, kalpleri açan bir fetih olmuştur. Sultan Selahattin Eyyübi'nin fethi hakikaten gönüllere giren, kalplere giren bir fetih olmuştur. Ki, Kudüs'ün fehhinden sonra orda bir çok dinin mensubunu, bir çok etnik grubun mensubunu huzur içerisinde beraber olmalarına olanak tanımıştır. Aynı şekilde Fatih Sultan Muhammed Han'ın İstanbul fethi kalpleri açan, kalplere giren, gönülleri fetheden bir fetih olmuştur. Çünkü İstanbul'da bir çok kişi Fatih Sultan Mehmet'in askerlerini çiçeklele karşılamıştır. Bu vizyonu en ince kılcal damarlarımıza kadar benimsememiz gereyor. Ben bu vesileyle okçuluk bizim ata sporlarımızdan bir tanesi. Bu sporu yeniden değer bulması için Anadolu'nun her yerinde yapılmasını istiyoruz. Bu vesileyle geçmişimizi kazanarak Türkiyeyi geleceği taşıyan bi vizyon almayı hedefliyoruz."
 
Yapılan konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız ve Vali Yakup Canbolat, ikişer ok atışı yaptı. Bilal Erdoğan, 'Ya hak' diyerek ok atışı yaparken, Vali Canbolat'ın attığı ok atışlarını ikisi de isabetsiz olunce, üçüncüyü de attı. Bilal Erdoğan ve Vali Canbolat, daha sonra bir otelde verilen yemeğe katıldı. Erdoğan'ın basın toplantısı yaptığı Meydan Medresesi etrafında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Gyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Geleneksel okçuluk, binicilik, cirit gibi sporların geliştirilmesi, topluma yaygınlaştırılması gerekiyor.
    Cevapla
  • bitaraf vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    askerde mi öğrendin ok atmayı
    Cevapla
  • hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    çok mu merak ettin?çok merak iyi değildir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi